ABD'den Esed yönetimine ekonomik kıskaç

ABD, Suriye hükümet üyelerine ekonomik yaptırım uygulanacağını açıkladı. Suriye yönetimindeki 29 kişinin ABD'lilerle ticareti yasaklandı.

ABD'den Esed yönetimine ekonomik kıskaç

 ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yaptırımlar, kabine üyeleri, Suriye Merkez Bankası Başkanı ve üst düzey yetkililer olmak üzere 29 kişiyi kapsıyor. 



Biyolojik ve kimyasal silahların geliştirilmesinin yanı sıra silah ve füzelerin rejime ulaştırılması için Suriye hükümetinin ajansı Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi adına hareket eden 4 şirkete de yaptırım uygulanacak. 



Bu şirketlerin isimleri ise Industrial Solutions, Mechanical Construction Factory (MCF), Handasieh, Business Lab ve Syrian Arab Company for Electronic Industries olarak açıklandı. 



Ayrıca yaptırımlar, Esed'in kuzeni Rami Makhluf'a ait olan İngiliz Virgin Adaları merkezli Drex Technologies adlı firmayı da kapsıyor. 



Bu kapsamda, listedeki isimlerin ABD'nin egemenlik alanındaki tüm varlıkları donduruldu ve Amerikalıların bu isimlerle iş yapması yasaklandı. 



Açıklamada ayrıca bugüne kadar, Suriye Merkez Bankası ve petrol şirketleri dahil olmak üzere tüm Suriye yönetiminin yanı sıra 100'den fazla kişiyi ve entiteye yönelik yaptırımların uygulandığı hatırlatıldı. 



Obama yönetimi, Suriyeli güvenlik yetkililerine yönelik benzer yaptırımları uygulamıştı ancak bu son adım, yaptırımları tüm hükümet genelinde genişletiyor.

Kaynak: AA

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209