Ulupamir’den Kartal Halkına ve Başkan Öz’e Anlamlı Ziyaret

Ulupamir’den Kartal Halkına ve Başkan Öz’e Anlamlı Ziyaret

Ulupamir’den Kartal Halkına ve Başkan Öz’e Anlamlı Ziyaret
23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van Erciş depreminde Kartal Belediyesi bölgede “Kartal’dan Van’a Destek Eli” adı altında yardım kampanyası yaparak on binlerce yardım malzemesini depremden etkilenen bölgelere ulaştırmıştı. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri depremden etkilenen Erciş’e bağlı Ulupamir köyünü de ziyaret ederek Ulupamirlilerin ihtiyaçları doğrultusunda yardım malzemelerini ulaştırmıştı. Geçtiğimiz gün Ulupamir Kırgız Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aytaç, Derneğin Genel Sekreteri Mehmet Tanyeri ve Türk Dünyası Platformu’ndan Hanefi Çakır, Kartal halkına ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e Ulupamir köyüne yapılan yardımlar için nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Öz, ziyarete gelen heyeti, her hafta Pazartesi düzenlenen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıların, Başkan Danışmanlarının, birim müdürlerinin ve katıldığı toplantıda kabul etti. Burada Ulupamir Kırgız Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aytaç kısa bir konuşma yaptı. Aytaç konuşmasında; “Van’da meydana gelen depremde bizleri yalnız bırakmayan ve yardımları bizlere ulaştıran Kartal halkına ve Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz’e teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.
Başkan Öz Ulupamir köyüyle ilgili izlenimlerini aktararak “ Kartal Belediyesi olarak Ulupamir köyüne, Sivil Savunma Müdürlüğümüze bağlı Acil Müdahale ekibimiz ile yardımlarımızı ulaştırdık. Bu köy takdire şayan bir köy. Bu köye götürülen yardım malzemeleri diğer yerlerdeki gibi yağmalanmadı. Köyün bir geleneği var, bütün yardım malzemeleri köy meydanında toplanıyor ve herkes oradan sadece ihtiyacı olduğu kadar malzemeyi alıyor fazlasını almıyor o yönüyle takdir ettiğimiz ve yardım etmekten mutlu olduğumuz bir yer. Biz onlara her zaman yanlarında olduğumuzu belirttik ve onlarda şükran ifadesi olarak bizleri ziyarete geldi. Biz de ziyaretlerinde dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Türk Dünyası Platformu’ndan da Başkan Öz’e teşekkür

Ziyaret için gelen heyette yer alan Türk Dünyası Platformu’ndan Hanefi Çakır da Başkan Öz’e teşekkür ederek, “Kartal Belediyesi’nin yapmış olduğu yardımlar gibi Türk Dünyası Platformu’nun Ulupamir’e yönelik yapmış olduğu yardımlarımız vardı. Maalesef birçok devlet kuruluşumuz ve birçok devlet büyüğümüz o yardımları Ulupamir’e ulaştırma noktasında sorunlar ve engeller çıkardı. Ama Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e bir telefonla ulaşarak, Ankara’da ve diğer illerde toplanılan yardımlarımızı bölgeye ulaştırmamıza sebep oldu. Bundan dolayı Türk Dünyası Platformu olarak Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum.”dedi.

“Bu topraklarda yaşayan herkesi seviyoruz”
Heyet Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e Kırgız Türklerinin bilge kişilerin ve önemli devlet adamlarının kullandığı işlemeli “Kırgız kalpağı” ve “Kırgız çapanı” olarak adlandırılan geleneksel giysilerini hediye etti. Başkan Öz, getirilen Kırgız kaftanını ve çapanını giydi ve boynuna da Türkmen poşusu bağlayarak, heyete teşekkür etti. Başkan Öz teşekkür mesajından sonra yeniden söz alarak “Geçtiğimiz gün Kartal Meydanı’nda yaptığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal halkı ile buluşan sanatçı Volkan Konak’ın lafını hatırlatmak istiyorum. ‘Bu ülkenin 7 bölgesini de içindekilerle seviyorum, kim dini ve milleti öne çıkarıyorsa bu ülkenin hainidir.’ Bizler ne Kartal’da ne de Misak-ı Milli sınırları içinde insanları Türk diye, Kürt, Türkmen, Çerkez, Laz diye ayırt etmiyoruz. Biz bu topraklarda yaşayan herkesi seviyoruz ve belediye yönetimi olarak böyle davranmaya devam edeceğiz” dedi. Heyet daha sonra Başkan Öz’ün makamında görüşmelerine devam etti.
 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209