*Kuşların Yeni Yuvaları Parklar *Bir Geleneğe Sahip Çıkılıyor

Mamak Belediyesi ilçeyi mesken tutan kuşlar için ağaçlara ahşap evler yapıyor.

*Kuşların Yeni Yuvaları Parklar *Bir Geleneğe Sahip Çıkılıyor

Kuşların Yeni Yuvaları Parklar  

Mamak Belediyesi ilçeyi mesken tutan kuşlar için ağaçlara ahşap evler yapıyor. İlçede bulunan parklara kuş yuvaları yerleştirerek hem kuşların soğuk havadan korunmasını sağlıyor hem de Osmanlı döneminde yaygın olan ve günümüzde unutulan bir geleneğe sahip çıkıyor.

İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri uygun yerlere yapılan kuş evleri parklara da ayrı bir güzellik katıyor.
İlk olarak Aşık Veysel Parkı ve Tel Yakar Parkı’na koyulan kuş yuvaları şuan 11 parkta uygulandı. Toplam 550 adet kuş yuvası yerleştiren park bahçeler ekipleri kuşların beslenmeleri ve vatandaşların ekmek ve yem bırakmaları içinde suluk ve yemlik yerleştirdi. Belediyelerin rutin hizmetlerinin yanı sıra, doğa ve çevreye karşı da sorumlu olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Atalarımızın özellikle serçe, kumru, güvercin gibi kuşların soğuk kış günlerinde barınması için yaptıkları ve zarif mimarileriyle de göz okşayan kuş evlerini biz de ilçemizdeki parklarda yapıyoruz” dedi. Parklarda yapılan kuş yuvalarıyla kuşların doğal ortamdaki yaşamlarının kolaylaştırıldığına dikkat çeken Akgül, “Doğada bulunan her canlı yaşam hakkına sahiptir. Bizim yaptığımız bu canlılardan biri olan kuşlara yuva yaparak kışın soğuktan korunmalarını sağlamak” dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209