Gel Eyüp’te Yok Engel...

Eyüp Belediyesi, ilçedeki engelli vatandaşlar için özel bir organizasyon yaptı…

Gel Eyüp’te Yok Engel...
Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri’deki programa, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Başkan yardımcıları katıldı. 

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, burada yaptığı konuşmada,  hem Eyüp için gerçekleştirdikleri vizyon projeleri hem de engelliler için yapılan çalışmaları anlattı. “Gel Eyüp’te Yok Engel” projesiyle yerel yönetimler ödülüne layık görüldüklerini vurgulayan Başkan Kavuncu şunları söyledi:
 
”İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın engelsiz ve mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz… Down sendromlu ve mental gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz Gel Eyüp’te Yok Engel” projemiz Türkiye genelinde en başarılı sosyal sorumluluk projesi seçildi. Yine Down Sendromlu ve Mental gençlerimizin katıldığı Şeker Hayat Projemiz de arka arkaya iki ödülün sahibi oldu.
 
Bu gençlerimiz Eyüp oyuncakları üzerine nikah şekeri ve yapma çiçek yapmayı, onlar için özel olarak oluşturulan serada bitki yetiştirmeyi ve bahçe bakımını öğreniyorlar. Onlar kendilerine olan özgüvenlerini artırıp, yeni bir şeyler öğrenip üretmenin mutluluğunu yaşıyor. İstanbul geneline hatta daha sonra tüm Türkiye’ye yaymayı düşündüğümüz bu projemizin dışında engelli vatandaşlarımız için özel kurslarımız, onların günlük yaşamda zorluklarla karşılaşmaması için çalışmalarımız devam ediyor.”

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209