BAYRAMPAŞA KARİYER İŞSİZLERE UMUT OLDU

Bayrampaşa Belediyesinin istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Bayrampaşa Kariyer’ işsizlere umut oldu.

BAYRAMPAŞA KARİYER İŞSİZLERE UMUT OLDU

 Bayrampaşa Belediyesi Reklam-Halkla İlişkiler Koordinatörü İlker Say’ın başında bulunduğu teknik donanımlara haiz bir ekip tarafından yürütülen çalışmalar çok kısa zamanda işverenlerin ve iş arayanların gündemine gelmeyi başaran bir merkez konumuna geldi.


 Yüzlerce kişi Bayrampaşa Belediyesinin projesi olan kariyer-istihdam projesiyle iş buldu. Merkez işsizlere umut, elaman arayanlara da sağlam bir kaynak oluşturuyor.

2011 Kasım ayında Bayrampaşa Belediyesi, Kaymakamlık, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan dörtlü protokolle kurulan ‘Bayrampaşa Kariyer’ kısa zamanda iş arayanların yeni umudu oldu.

İşverenle ve iş arayanla sürekli koordinasyon halinde olan kariyer ekibi, umutları boşa çıkarmamak için titiz bir çalışma sergiliyor. Merkeze yapılan başvurular yaş, eğitim ve mesleki durumlar göz önünde tutularak sistemli bir şekilde tasnif ediliyor. Sisteme düzenli bir şekilde kayıt edilen vatandaşlarımız, firmaların personel taleplerine göre ilgili firmalara yönlendiriliyor.

Kariyer Merkezi kanalıyla iş bulan Dilek Dönmez (24) duygularını şu şekilde dile getiriyor: “ İş arama sürecinde oldukça umutsuzdum. Birçok yere iş başvurusu yaptım. Ancak hiç birinden olumlu bir sonuç alamadım. İş görüşmesine gittiğim yerlerde ‘güven sorunu’ yaşıyordum. Ya işveren bana güvenmiyordu ya da ben işverene güvenmiyordum. Bayrampaşa Belediyesi’nin web sayfasına bir işlem yapmak için girdiğimde, belediyenin istihdam projesinden haberdar oldum ve hemen iş başvurusu yaptım. Çok kısa bir süre sonra tarafıma dönüş yapıldı. Şuan çalıştığım firmaya yönlendirildim. Bu kez güven sorunu yoktu. Çünkü ben kâr amacı gütmeyen güvenli bir kurumun istihdam merkezi kanalıyla gidiyordum ve işverende bunun farkındaydı. Böyle bir istihdam projesini düşünen ve hayata geçiren ekibe teşekkür ediyorum. Şimdi bir işim ve umudum var.”

 

Kariyer ekibinin yönlendirmesiyle Eren Kâğıt’ta çalışmaya başlayan Muhammed Emin Uluba’da (25) bu kadar hızlı iş bulabilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, “Kısa zamanda iyi bir firmada, güzel bir iş bulmayı Bayrampaşa Kariyer Merkezi’ne borçluyum” diyerek duygularını özetliyor. İşinden oldukça memnun olan Emin Uluaba, “Yerel yöneticilerin istihdama yönelik projeler üretmesi, biz gençlere umut oluyor. İşimiz olduğu sürece geleceğe umutla bakabiliyoruz. İnsanları hayata bağlayan bir projeyle hizmet veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum.” ifadelerini kullanıyor.

‘HERKESİ MEMNUN EDEN BİR PROJE’

 Her meslek grubundan ve eğitim düzeyinden binlerce kişinin başvuru yaptığı ‘Bayrampaşa Kariyer’ aynı zamanda işverenin de gözdesi oldu. Metro, Sütaş, Yörsan, Skytech, McDonalds Eren Kâğıt, Turkcell, Caprice Gold ve Titanic Hotel gibi tanınmış birçok firma personel ihtiyacını bu kariyer merkezinden karşılamayı tercih ediyor.

 Bayrampaşa Kariyer projesinden övgüyle söz eden Eren Kâğıt yöneticilerinden Bahattin Baba, Bayrampaşa Belediyesi’nin istihdam projesinin herkesi memnun eden bir proje olduğunu söyledi. İş arayanın iş bulmakta zorlandığını dile getiren Baba, bunun yanında işverenin de personel bulmakta zorlandığına vurgu yaptı. Baba konuyla ilgili şunları ifade etti: “Normal şartlarda personel bulmakta zorlanıyoruz. İş için gelen personel genelde bizim istediğimiz personel olmuyor. Bizlerde insan kaynakları birimlerine başvuru yapıyoruz. Amacımız istediğimiz personeli bulabilmek. Bu noktada resmi bir kurum olan belediyelerden personel talep etmek işimizi ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Biz istediğimiz bir personeli bile bulmakta sıkıntı çekerken, onlar bize tam da bizim aradığımız ve istediğimiz gibi birden çok personel gönderebiliyor. Kimse boş yere zaman, emek ve para harcamıyor. Biz istediğimiz personelimize kavuşurken işsiz kardeşimizde işine kavuşuyor. Böylece tüm taraflar memnun oluyor.”


‘’Atila Aydıner-Bayrampaşa Belediye Başkanı’








İLETİŞİM: İlker Say
Bayrampaşa Belediyesi Reklam-Halkla İlişkiler Koordinatörü
//www.bayrampasakariyer.com/
[email protected]
0212-4671900-1002

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209