2012 FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Esenler Belediyesi’nin 2012 yılını kapsayan Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Raporla ilgili sunum yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenlerde hangi dert çözüme muhtaçsa, bu dert çözülecek” dedi.

2012 FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

 Esenler Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde Esenler Belediyesi’nin 2012 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. Esenler Belediye Meclisi Salonu’nda Meclis Başkan Vekili Birol Hacıoğlu başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  AK Parti, CHP ve Saadet Partili Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okutulmasıyla başlayan meclis toplantısında Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çorba Çeşmesi’ne katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi. Plaketleri sahiplerine veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bu kardeşlerimiz Esenler’e iyiliği dokunan insanlar. Esenler’e dair sadece söz söyleyen değil, iş yapanlar. Esenler halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

RAPOR BİZİM KARNEMİZ

Plaketlerin verilmesinin ardından toplantı, Esenler Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bir sinevizyon gösterimiyle devam etti. Toplantıda 2012 Yılı Faaliyet Raporuyla ilgili sunum yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün 4 yılı değerlendirirken aslında 500 bin nüfusunun geleceğiyle ilgili bu şehrin emanetinin üstlenmiş insanlar olarak kendi heyecanınızı, duygularımızı ve kendi birikimimizi de 4 yıl içinde nasıl değerlendirdiğimizi adeta karnemizin ne olduğunu, geriye dönüp baktığımızda hangi karneyle karşı karşıya olduğumuzu da görmüş olacağız”  dedi.

ŞEHİR ANLAYIŞIMIZI PAYLAŞTIK

“Biz Esenler’deki her bir elini tuttuğumuz kardeşimizle gönülden ve yürekten buluşarak onlar adına bir ahit yaptık. Onlarla ahitleştik, onlarla akitleştik” diyen Göksu, “Şehir anlayışımızı, şehir felsefemizi insanımızla paylaştık. İnsanımıza sorduk,  Esenler dediğinde neyi anlıyorsun, Esenler dediğinde neyi beklemiyorsun diye insanımıza sorduk. Her bir insanımız Esenler tahayyülünü söyledi. Biz de her bir insanımızın tahayyülü üzerine kendi birikimlerimizi ortaya koyarak , ‘Ya Allah bismillah’ diyerek kolları sıvadık. Önümüzde iki tane yol vardı; ya Esenler’in şartlarına teslim olmak, ya da Esenleri’in şartlarını teslim almak. Biz ikincisini tercih ettik. Şehrin şartlarını teslim aldık. Esenler’de hangi dert çözüme muhtaçsa, bu dert çözülecek ve çözüme muhtaç olan bu dert mutlak suretle bir yoluna girip bu şehir kendi kabuğunu kıracak ve İstanbul’un merkezindeki bu şehir İstanbul’a yakışan bir marka haline gelecek” diye konuştu.

HALKLA BÜTÜNLEŞMİŞ BİR BELEDİYE

“Allah bize Esenler’in tarihini yeniden yazmayı nasip etti” diyen Göksu, göreve geldikleri günden bu yana yaptığı çalışmaları anlatarak devam etti.

Türkiye’de iletişim ve halkla iletişim alanında çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Göksu, 8 ayrı modüler sistemle çalışan Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi (ESTİM)’ni kurduklarını anlattı. ESTİM’in bir model proje haline geldiğini vurgulayan Göksu, “Esenler Belediyesi, kendi içinde bütün iletişim kurgularını başarmış ve bu iletişim kurgularıyla beraber halkla bütünleşmiş bir belediye haline geldi” dedi. ESTİM’in Türkiye’nin en başarılı bir iletişim projesi olduğunu söyleyen Göksu, bu projenin devam edeceğini ifade etti.

1/1000’LİK  PLANLAR EN ÖNEMLİ ADIM

Esenler’in esas tarihinin 1/1000’lik planlarla yazılmaya başlandığını söyleyen Göksu, artık Esenler’de herkesin imarını belediyeye gelmeden bilgisayardan öğrenebileceğini vurguladı. İmarla ilgili sorunların bittiğini anlatan Göksu, binlerce insanın sorunlarına çözüm bulduklarını kaydederek, “Bu plan,  Esenler’de yeni bir heyecanı oluşturacak. Çünkü 4 yıllık süre içerisinde bir imar artışı, dönüşümü tetikleyecek. 4 yıla kadar 500 metrenin üzerinde 2 parseli birleştirdiğiniz takdirde ortaya çıkan yapılaşmayla ilgili yüzde 20 imar artışı vererek dönüşümü tetikleşecek. Bu açıdan bu plan Esenler’in tarihi açısından herhalde en önemli adımdır” dedi.

Bir belediye başkanının bilgiyi, finansı, insanı, zamanı ve iletişimi yönetmesi gerektiğini vurgulayan Göksu, eğer bir belediye başkanının bunları yönetemezse duvara toslayacağını söyledi. Göksu, bu anlamda en çok mali performansa dikkat ettiklerini de sözlerine ekledi.

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Esenler’de hayata geçen alt ve üst yapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Göksu, Kentsel Dönüşüm çalışmalarından, Hükümet konağına, Belediye Hizmet Binası’ndan, Aile Sağlık Merkezlerine, Gençlik Merkezlerinden, Dörtyol Meydanı’na, dijital arşiv sisteminden, yönetim bilgi sistemi ve coğrafi bilgi sistemine, yer altı konteynırlarından ve sokaklardan havai elektrik hatlarının yer altına alınmasına kadar ilçede hayata geçen 400’ü aşkın proje hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasını tamamladı.

Göksu’nun sunumunun ardından Belediye Meclis Üyeleri faaliyet raporuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra Esenler Belediyesi 2012 Faaliyet Raporu’nun oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonunda faaliyet raporu, oy çokluğuyla kabul edildi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209