Aliya İzzetbegoviç Anıldı

Türkiye’nin en köklü öğrenci teşkilatlarından biri olan Milli Türk Talebe Birliği(MTTB) tarafından organize edilen “20. Yılında Bosna Savaşı ve Aliya İzzetbegoviç” konulu panel İstanbul Ticaret Üniversitesi Konferans Salonunda mütevazı bir topluluğun katılımı ile yapıldı.

Aliya İzzetbegoviç Anıldı

 Panel MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel’in açış konuşması ile başladı. Karayel konuşmasında “Avrupa’nın merkezinde ve bütün insanlığın gözü önünde Bosna’da yapılanlar unutulmamalıdır. Bu yapılanlar sadece Bosnalılar için değil tüm İslam âlemi için ders çıkarılması gereken olaylardır. Bosna’da insanlar sırf Müslüman olduğu için katledilmiş, tacize ve tecavüze uğramıştır. Biz yapılanları unutmamak bunları tarihin silinmez sayfalarına kaydetmek ve Bosnalı kardeşlerimizi unutmadığımızı göstermek için bu paneli yapıyoruz” dedi.

 Daha sonra geçilen panel MTTB Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Koçak moderatörlüğünde başladı. Konuşmacılardan Eski Milletvekili Hüseyin Kansu “Aliya İzzetbegoviç’in Şahsiyeti”, Mehmet Şahin “Dünya Müslümanlarının Bosna Cihadına Bakışı ve Kara Kuğular”, ve Bosnalı Konuşmacı Nedzad Kurtoviç ise “Gorajde Bölgesi ve  Bosna’da Cihat” konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

 Zaman zaman duygulu anıların anlatıldığı panelde izleyicilerin gözlerinin buğulanmasına sebep olurken, katılımcılar ve izleyiciler Hüseyin Kansu’nun özel arşivinden oluşan “Aliya İzzetbegoviç ve Bosna Konulu” sergiyi de gezdiler. Sergide bulunan fotoğraflar katılımcılar tarafından beğeni ile karşılandı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209