Yeniden Çağlayan adliyesi önündeyiz

İsrail askerlerinin, Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslar arası sularda saldırarak 9 insanımızı katlettiği gece insanlar akın akın İsrail konsolosluğu önüne gelerek doğal tepkilerini gösterdi.

Yeniden Çağlayan adliyesi önündeyiz
 Ancak son dönemlerde çokça yaşadığımız gibi bu seferde, çeşitli noktalardan toplanarak bu saldırıyı kınamak ve protesto etmek amacıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen 9 kardeşimize açılan dava ile karşı karşıya geldik.


İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanarak slogan atan gençlere “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Katılma ve Görevlilere Engel Olma” gerekçeleri ile 2010/23724 Soruşturma numaralı dosyadan tahkikat yürütülmüş ve neticesinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu m. 28/1 ve m. 28/4 ile TCK. 53 ve 63. maddeleri gereğince dava açıldı.


En baştan beri Mavi Marmara saldırısı için ulusal ve uluslar arası mahkemelerde dava açılması için mücadele ederken karşımıza çıkan yada çıkarılan aleyhte davalar ile mücadele ediyoruz.


O gece sadece Türkiye’de değil neredeyse bütün dünyada insanlıktan yana tavır alan halklar İsrail’e tepki göstermiş elçilikler, konsolosluklar önünde eylemler yapmışlardı. Güney Amerika’dan, Asya’ya, Avrupa’dan Avustralya’ya kadar halklar eylemleri ile tepkilerini dile getirdiler.


Ancak bu saldırılardan en fazla etkilenen ülke olan Türkiye’de konsolosluk önünde haklı bir mücadele için tepki gösteren 9 kişi, hakkında dava açılarak hakim karşısına çıkarılıyor.


Bizler Mavi Marmara gemisinde şehit edilen 9 vatandaşımız için hukuk mücadelesi vermek isterken, saldırıları protesto ettikleri için hakim karşısına çıkacak  9 vatandaşımız için hukuk mücadelesi vermek zorunda kalıyoruz.


9 genç kardeşimiz 30 Mart tarihinde saat 09.30’da Çağlayan adliyesinde hakim karşısına çıkacak. Bizlerde Filistin Dostları olarak 9 kardeşimize destek vermek amacıyla aynı saatlerde Çağlayan adliyesi önünde olacağız.  


Mavi Marmara Derneği
İrtibat İsmail Yılmaz: 0530 321 73 08

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209