TURAN OCAKLARI İSTANBUL İLBEYLİĞİ’NDE SEMİNER

TURAN OCAKLARI İSTANBUL İLBEYLİĞİ’ nde Göktürk Devleti Tarihi Gelişimi, Dili ve Edebiyatı konulu seminer düzenlendi.

TURAN OCAKLARI İSTANBUL İLBEYLİĞİ’NDE SEMİNER
 TURAN OCAKLARI İSTANBUL İLBEYLİĞİ’ nde   Göktürk Devleti Tarihi Gelişimi, Dili ve Edebiyatı konulu seminer düzenlendi. Ocak içinde görevli olan, İstanbul Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü Ceyhun BAĞ, Gülnur KARAALİOĞLU ve Ar-El Üniversitesi Mehmet Mert ARSLAN'ın konuşmacı olması Türk'çe yaşamak ve yaşatmak isteyen gençlerin ne kadar bilgili, donanımlı ve azimli olduğunu gösterdi.

Seminerin ardından İl Beyi Ercan URÇAR, İl Teşkilat Başkanı Meryem APAYDIN ve İl Denetim Komisyon Başkanı Murat  DESTECİ ile ortak bir bildiri yayınladı:

Ülkemizin dört bir yanında bebek katili bölücülerin özerklik naraları attığı; devlet anlayışımızın, ekonomimizin ve milletimizin moral değerlerinin özenle ve kasıtlı olarak darmadağın edildiği, ailelerin dağıldığı bir süreçte bir süredir kamuoyu bilinçli olarak Osmanlıca dil derslerinin verilmesi ile meşgul edilmekte böylece Türkiye Cumhuriyeti’nde özellikle dış mihrakların isteği doğrultusunda başka dillerde eğitim verilmesinin, “ana dilde eğitim” denilerek bölücülüğün önü açılmak istenmektedir.

Türk'e, Türk Milleti'ne; Türk olduğunu, Türklüğün ne olduğunu, kırmızı çizgilerini ve "önceliklerini" bıkmadan, usanmadan anlatmak ve hatırlatmak önceliği ile yola çıkmış kırmızı çizgisi Türk Töresi ve rehberi Orhun Yazıtları, hedefi de tam bağımsız Milliyetçi Türkiye ve Büyük Türkistan Ülküsü olan Turan Ocakları olarak Göktürkçe (Orhun) alfabesinin öğretilmesi ve Göktürkçe’nin de Türkiye Cumhuriyeti okullarında zorunlu ders olarak okutulmasını talep etmekteyiz.

Bugün Asya bozkırlarında ve Anadolu’da yapılan kazılar çoğalmakta, Türk Tarihi’ne yeni bakışlar meydana getirecek kurgan ve yazıtlar meydana çıkmaktadır. Özellikle Arjan-1 ve Arjan-2 gibi büyük kazılar ve keşifler, Türk Milleti’nin daha kaç bin yıl önce fen de, bilimde, tebabet ilminde ve el zanaatlarında ne kadar ileri olduğunu göstermekte, Türk Tarihi ile ilgili yeni bilgileri ortaya çıkarmaktadır.

Türk Milleti’nin istikbâlinin parlak olması için, Türk Genci’nin tarihini bilmesi ve tarihinden dersler çıkararak, geleceğe hazırlanması gerekmektedir. Türklüğün rehberi olan Orhun Yazıtları’nın her Türk Genci tarafından okunabilmesi , Türk Genci’nin özünü ve kültürünü kaybetmemesi ve tarihini araştırabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti okullarında GökTürkçe Alfabesi’nin öğretilmesi ve Göktürkçe’nin ders olarak okutulması zorunludur.

Mademki; mevcut hükümet “atalarımıza ve tarihimize sahip çıkılmasını” istemektedir, Turan Ocakları olarak hükümetten talebimiz atamız olan Göktürkler’in alfabesi ve Göktürkçe’yi okullarda öğretilmesine imkân tanımasıdır.

Turan Ocakları; Türk genci'ni, tarihinden habersiz olmaktan, hareketsizlikten ve slogancılıktan çıkartıp, Türk'ü yükseltecek bir nefer hâline getirmek için var olan bir teşkilattır.

Turan Ocakları’nın görevi Türk'çe yaşayıp, Türk'çe yaşatmaktır…

Bu görev ve bu bilinçle Türk gençlerinin tarihini birinci elden öğrenebilmesi, tarihinden dersler çıkartıp geleceğe hazırlanması ve özüne sahip çıkması ve milliyetçi bir gençliğin yetişmesi için Türkiye Cumhuriyeti okullarında Göktürkçe Alfabesinin öğretilmesi ve Göktürkçe’nin zorunlu ders olması gerektiğini;

Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk Milleti’ne saygılarımızla arz ederiz…

Turan Ocakları İstanbul İlbeyliği

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209