TARİHİ HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜNE SAHİP CIKIYORUZ

Bölgemizin tarihi ve turistik değerlerinden biri olan tarihi Hapsiyaş köprüsünün geçtiğimiz yıllarda bakıma alınarak orijinal ağaçlar sökülüp atılarak Hapsiyaş köprüsünün tarihi dokusunu değiştirerek uydurma bir tadilatla eski yapıya benzer bir çalışma ile onarılmıştı.

TARİHİ HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜNE SAHİP CIKIYORUZ

 Of Hayrat Caykara Dernekpazarı  Sürmeneli ve bir cok karadeniz sanatcısının  imza atarak destek verdiği  Tarihi Hapsiyaş Köprüsünün orjinalini yeniden onarılarak  bölgemize    kazandırılması icin      kemencenin piri kemence hocası Tahsin TERZİ .  sanatcılarımız     Turan TOPCUOĞLU. Ali BAKANY.Sedat KESKİN. Fadime Hala lakaplı Ahmet Kurbani  YILDIRIM. tv proğramcısı Yasemin AYDIN.Yapımcı Mehmet BAYKA. kemenceci Our ATMACA Of Hayrat   kültür yardımlaşma     Drneği başkanı Mustafa SARAL   Cumder Derneği başkanı Yaşar cakır İle beraber Gazetemiz adına ilk imzayı atanlar arasında   İstanbul temsilcimiz sadullah Dervişoğlu tarihi Hapsiyaş köprüsünün orjinalinin  aynısı yapılması icin kültür ve  Tarihi doğayı koruma bakanlığı ve vakfına göndermek üzere imza kampanyasını başlatarak tarihimize sahip  cıkma    yolunda örnek bir davranış icinde hareket ettiklerini belirttiler.

 

     Bölgemizin  vagecilmez değerlerinden biri olan Tarihi hapsiyaş köprüsü nün  kısa zamanda oanarılıp eski haline getirilmesi icin imza kampanyasına  hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz.imza kampanyası icin İstanbulda  Güngörende bulunan Dernekpazarı derneği ofta ise Gazetemiz ofhavadis  merkezinden bu kampanyaya imzalarınızla desteklerinizi bekliyoruz.

 

HABER FOTO -SADULLAH DERVİŞOĞLU

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209