SİMGO; Sinop' un da bir Silopi'nin de bir olduğunu bilendir.

Son günlerde yaşanan ve toplumumuzda infiale yol açan adınada "Sinop olayları" adı verilmek istenen olaylarda yaşananların çok üzücü ve tehlikeli boyutları vardır.

SİMGO; Sinop' un da bir Silopi'nin de bir olduğunu bilendir.
Son günlerde yaşanan ve toplumumuzda infiale yol açan adınada "Sinop olayları" adı verilmek istenen olaylarda yaşananların çok üzücü ve tehlikeli boyutları vardır.
 
Üzücüdür ; çünki bu  Sinop gibi vatanımızın ve Karadenizimizin nadide ve sakin bir ilini birtakım güçlerin provakatif emellerine alet etmeye çalışmasıdır.
 
Üzücüdür : yıllardır Sinop şehir trafiğinde , trafık lambası kullanmadan araç kullanan ,birbirlerine ve misafirlerine karşı bu kadar saygılı olan hemşehrilerimizi , günler öncesinden planlı ve programlı bir şekilde bu kirli oyunun parçası haline getirilmek istenmesidir.

 Ne hükümet , ne muhalefet , ne de bir takım yazılı ve görsel medya bu yaşananları Sinop ve Sinopluya mal edemez. Çünki, Sinoplu, milli ve manevi değerlerini çok iyi bilen , Sinop'un da bir  Silopi' nin de bir oldugunu bilendir.
 Bu birlikteliği oluşturan inancımızın gereği oldugunu , Milli değerlerimiz oldugunu , bu şehrin insanları çok iyi bilmektedirler.

 Bundan dolayıdır ki bu şehir vatan için en çok şehit veren illerimizdendir. Tarihte bu vatan için bedel ödeyen şehirlerimizdendir.  
 Dolayısıyla Sinoplu ; misafirine nasıl davranacağını ve misafirininde ev sahıbıne nasıl davranması gerektıgını , gerek dini inançları gereği , gerek örfleri gereği çok iyi bilmektedir. Sinoplular olarak, vatanımızın her köşesinde vatan bütünlüğü önceliğimiz , kardeşlik anlayışımızla , dini  ve Milli değerlerimizle , örf ve adetlerimizle var olduk ve var olmayada devam edeceğiz.

Bizler; "SİMGO" olarak Sinopumuzun çok değerli sivil toplum kuruluşlarınada seslenerek bu konuya gerekli demokratik tepkilerini ortaya koymalarını , hep beraber Sinoplunun birlik ve dirliğini kamuoyuna göstermemizi talep ediyoruz.

Dolayısıyla Sinop ve hemşehrilerimiz üzerinden bu tip provakatif eylemlerin  yapılmak istenmesi ve bu eylemlerden rant elde edilmek istenmesini asla kabul etmiyor  şiddetle kınıyoruz. 
 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
S İ M G O  
SİNOPLULAR ADİL DÜZEN DERNEĞİ ADINA GN.BŞK.
Beşir ELMACI  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209