Şahbaz: "Milletimiz huzur, barış, kalkınma ve istikrardan yana"

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz;

Şahbaz:
 30 Mart  2014 Mahalli İdareler Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kesin zaferi ve milletin teveccühü ile sonuçlanmıştır dedi.

 

Şahbaz konuşmasının devamında, büyük memnuniyetle ifade etmek isterim ki, huzur ve barış içerisinde gerçekleşen yerel seçimde millet istikrara, demokrasiye, güçlenen yeni Türkiye'ye oy vermiştir. Millet, iradesine, vereceği oyuna sahip çıkmıştır. Milletin iradesini hiçe sayan mercilere geçit vermemiştir. Seçmen kendine değer verene mukabele ederek değer vermiştir. Kendi vicdanını ve aklını temsil edene temsil ve yönetme hakkı vermıştir.

 

30 Mart seçimlerinde Türk demokrasisinin güçlenerek devam ettiği kanısındayım.  Adalet ve Kalkınma Partisi'nin son 12 yılda milli iradeyi her şeyin önünde tutan icraatları ile  Türk demokrasisine büyük yol kat ettirdiğine şahit oluyoruz.

 

Selçuklu'dan, Osmanlı'dan gelen güçlü, köklü bir devlet geleneğine sahip Türkiye'miz her seçimden demokrasisi güçlenerek çıkmaktadır.

 

30 Mart seçimlerinin sonuçları , Türk demokrasisinin daha da büyümesine, siyasi ve ekonomik istikrarın da   ivme kazanarak devam edeceğine işaret etmektedir.

 

Milletimiz geleceğine, huzura, barışa, istikrara, kalkınmaya ve yeni Türkiye sürecine oy vermiştir.

 

Yabancı yatırımcılar güven ortamı olan Türkiye'ye yatırım yapmayı sürdüreceklerdir

 

Şahbaz konuşmasını şöyle sürdürdü, Milli iradenin tecellisinin en önemli faktörü seçmenin muhakeme ederek karar verme mekanizmasını besleyen bilgi altyapısının şeffaf olmasıdır. Türk medyasındaki kutuplaşmanın ve bir kısım medyanın kara propagandası seçmenin karar muhakemesi üzerinde tahrip yapamamıştır. Bu da Türk seçmeninin ferasetini, basiretini, hamiyetperverliğini, vefasını  göstermiştir. Bu seçim zaferine ülkemiz dışındaki geniş coğrafyalardaki ezilen mazlumların mutluluğuna da hep birlikte şahitlik ediyoruz.

 

Demokrasi, adalet ve hakkaniyet insanlığın ortak mirasıdır. Bu vesileyledir ki dünyanın neresinde demokrasiye ve adalete bir saldırı varsa buna karşı Türkiye'de bir tepki oluşmaktadır. Türk milletinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderine sahip olması en büyük zenginliğidir. Başbakanın bu zaferi dünyanın dört bir yanından tebrik ve takdir edilmiştir. Ak Parti'nin zaferine Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Bosna Hersek Başbakanı, Katar Emiri, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve birçok AB ülkesinden tebrik ve kutlama yapıldığını görmekteyiz.

 

Türkiye ve Macaristan arasındaki münasebetler her alanda fevkaladedir. Viktor Orban ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2013 tarihinde Ankara'da iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefi en iyi şekilde yansıtmaktadır. Ayrıca yüksek katılımla geçen bu seçimler sonrasında Macar yerel yönetimler ile münasebetlerin daha da güçlendirileceğini umut ediyoruz. Yabancı yatırımcılar güven ortamı olan Türkiye'ye yatırım yapmayı sürdüreceklerdir.

 

Bu hafta sonu 06 Nisan 2014 pazar günü Macaristan'da da genel seçimler gerçekleşecektir. Macar milleti de huzur içerisinde, sıkıntısız bir seçim geçirerek güçlü demokrasilerini ve ekonomilerini daha da güçlendirecek bir yönetimi iktidara taşıyacaklardır.





SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209