Prof.Dr. Çetin BOLCAL TürkBirDev Genel Sekreteri olarak göreve başladı…

7 Bağımsız Türk Devletleri arasında Gerekli ve Gerçekleştirilebilir Birlik düşüncesi ile yola çıkan Türk Bir Dev kurumu 2003 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalarına hız vermiştir.

Prof.Dr. Çetin BOLCAL TürkBirDev Genel Sekreteri olarak göreve başladı…

İstanbul’da bulunan TürkBirDev Genel Merkezi çalışmalarının yanı sıra güçlü bir ekip kadrosu ile hizmet vermeye devam etmektedir.

TürkBirDev Genel Sekreterliği görevini üstlenen Prof.Dr. Çetin BOLCAL 1967 yılından bu yana Eğitime gönül vermiş, Türkiye’nin önde gelen Üniversitelerinde görev yapmış bir eğitimcidir.

2012 yılı Aralık ayı başlangıcı ile TürkBirDev Genel Sekreterliği görevini üstlenen Çetin BOLCAL Türk Birliği adına, Türk Tarihi adına yapılan birçok faaliyet ve programlarda bulunmuş, birikimlerini bundan sonra ki dönemlerde TürkBirDev çatısı altında kullanacağını dile getirmiştir.




Çetin BOLCAL Kimdir?

1945 yılında İstanbul’da doğan Çetin BOLCAL, Bakırköy ilk ve ortaokulunda okuduktan sonra Bakırköy Lisesini bitirdi. Daha sonra, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Matematik Dalından mezun oldu.

Fakülte son sınıfında Nişantaşı Eczacılık ve Dişçilik Yüksek Okulunda Yardımcı Fizik Asistanı olarak göreve başlayan BOLCAL, Galatasaray Kimya Mühendisliği Fizik Asistanı olarak çalışırken 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümüne asistan olarak atandı.

1975 yılında Doktor, 1979 yılında Doçent unvanını aldıktan sonra 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

1984 Van Yüzüncü yıl Üniversitesi’nde bir yarıyıl rotasyon görevini yapan Prof.Dr. Çetin BOLCAL, 1988 Ağustosu’nda tekrar İstanbul Üniversitesine dönerek Fen Fakültesi Fizik Bölümünde Nükleer Fizik Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. 1991-1997 yılları arasında Fen Fakültesi dekanlığı yapan Prof.Dr. Çetin Bolcal 1997 yılında emekli olarak kurulma aşamasında görev aldığı İstanbul Kültür Üniversitesinin Fen-Edebiyat Fakültesini kurmak üzere kurucu dekan olarak görev aldı.

Aynı zamanda Matematik-Bilgisayar Bölümünün kurucu başkanlığı görevini de yürütürken 1999 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini de üslendi. Prof.Dr. BOLCAL 2001 yılından 2012 Kasım ayına kadar sürdürdü. 2012 Kasım ayında İstanbul Kültür Üniversitesi’nden ayrılan Çetin BOLCAL, TürkBirDev kurumu İstanbul Genel Merkezinde Genel Sekreterlik görevini üstlenmiştir.


Yurt dışında Nice, Trieste gözlem evlerinde, Birmingham Üniversitesi ve The Citadel Askeri Akademisinde (ABD) kısa ve uzun süreli araştırmacı olarak çalıştı. İngilizce ve İtalyanca bilen Prof.Dr. Çetin BOLCAL’IN araştırma konuları Atom Molekül Fiziği ve Astrofizik ve Nükleer Fizik Bilim Dallarındadır.



Haber:  TürkBirDEV

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali demirhan
ali demirhan - 11 yıl Önce

Sayin Hocam.Bu kutsal görevinizde basarilar diler,Cenabi Allahtan sihhatli ve nese dolu günler gecirmenizi niyaz ederim.Cenabi Mevlam yar ve yardimciniz olsun.

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209