ÖZGECAN ASLAN'IN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Bizler Türkiye gençlik kulüpleri konfederasyonu olarak,

ÖZGECAN ASLAN'IN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
 ÖZGECAN ASLAN'IN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ 


Bizler Türkiye gençlik kulüpleri konfederasyonu olarak,


Gündemimize bomba gibi düşen Özgecan Aslan 'ın hunharca cinayeti  hepimize bir kez daha düşünmemiz gerektiğini ve acil önlemler alınmasının mecburiyetini ortaya koymuş bulunmaktadır.

Toplumumuz giderek  kendine ve içinde yaşadığı cemiyete ve Dünyaya çok daha hızlı yabancılaşmaktadır. Ruhunda kara boşluklar olan ne çok insan var aramızda .


İslâma göre insan öldürmek, intihar etmek, kana, mala ve ırza (iffete) tecavüz haramdır. Müslüman'ın canı, malı, ırzı ve şerefi koruma altındadır. Yine Müslüman'ın Müslüman'ın, hakaret etmesi, alay etmesi, ona karşı kibirlenmesi, ona eliyle ve diliyle zarar vermesi de helâl değildir.

Peki bize ne olmaktadır.?

Toplumda manevi duyguların giderek azalması, yeterli ve sağlıklı bir din ve ahlak eğitiminin verilememesi buna sebep olmaktadır.
Hem insan haklarının korunması, hem toplumun huzurunun sağlanması, hem de kin ve nefret duygularının azalması için buna ihtiyaç vardır. 
Ceza yasalarındaki yeterli ve günün şartlarına uygun düzenlemelerin yapılmamış olması suçları karşılıksız bırakmaktadır.

Karşılığı verilmeyen suçlar, sahibini daha da azdırır.
Allah’ın insana verdiği en kutsal şeylerden biri de hayattır. Hayatı sona erdirmek hakkı da sadece onu veren Allah’a aittir. Hiç kimse haksız yere bir cana kıyamaz. 
Bir suçun cezası da kendi cinsinden olmalıdır. Bu da adaletin gereğidir. 
Kara zamanlar,kanlı zamanlar vahşi zamanlar.Hayvandan daha aşağı insanlar üreten bir cemiyet yaşanamaz hale gelmiş bir cemiyettir.

Bir kimsenin hayatına saldıranın, bunu hayatıyla ödemesi, bir kimsenin bedenini zedelemesi, kendi vücudunda bunun karşılığı kadar zedelemeye uğraması gerekir. Bu insana ve onun haklarına bir saygıdır. Öldüreni affetmek, ölenin hakkına tecavüzdür. 

Kara lavları yağıyor görmek için gökyüzüne bakmaya gerek yok insanların eylemlerine bakmak yeterli.Bu yüzden  Helal ve Haram kavramlarını tekrar ve acilen gündemimize taşımalı ve devlet olarak bunun altını çizmeliyiz.

Katile ceza vermemek, bir başkasının hakkına saldırıdır. Aynı zamanda ölenin varislerinin intikam duygularını kabartır. Nitekim bir çok yerde, katillere hak ettiği ceza verilmediği için ölünün yakınları ceza vermeye kalkıyorlar ve kan davaları sürüp gidiyor.Bu sebeple ceza yasalarımızda bu düzenlemelerin acilen yerine getirilmesi gerekmektedir.

Öldüren katilin yaşama hakkı öleninkinden daha kutsal değildir.
Kısasta insanlar için hayat vardır. Hem ahlâk yönünden, hem sosyal barış yönünden, hem caydırıcılık yönünden, hem de merhamet yönünden en tutarlı yoldur. Allah, insanları bu konuda akıllı davranmaya çağırıyor.

İnsanoğlunun giderek vahşileşmesi ve sırtlanlardan daha zarar verici olduğunu görmek ne büyük acı.
Kötülüğün cezası yapılan kötülük kadardır. 
Merhamet ve şefkatin kainatın en koyu yerine doğru çekiliyor olması cehennemin ayak seslerini boğazımızda duymamıza sebep oluyor. Bu sebeple kısır siyasi çekişmelere  DİN ve Ahlak eğitiminin verilmesi gerektiğinin gerçekliğini kurban edemeyiz.

Adaletten mahrum kalmanın sonucu toplumda  zulüm, baskı, ezilme, horlanma ve hakkını alamama gibi kötülükler ortaya çıkacaktır.Ve bu son derece doğal karşılanacaktır.

Giderek insanoğlunun merhametsizleştiği,ve canavarlaştığı bir dünyada Ceza Yasalarımızda  yeni düzenlemelerin yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir . 

Madde ve nefsin şaha kalktığı zamanlarda savaşı kaybetmemek için Allaha sığınıyor yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.


Bilal okudan
Genel başkan

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209