Millete yalan söylemeyin

Saadet Partisi YİK Üyesi ve Devlet Eski Bakanı Fehim Adak, ESAM'da Adil Düzen konulu bir konferans verdi.

Millete yalan söylemeyin
 Adak, dünyada faizci bir kapitalist sistemin kurulduğunu ve bu sistem ile toplumların sömürülerek mazlum hale getirildiğinin altını çizerek, mevcut faizci sistemin toplumda az bir gruba para kazandırdığını kaydetti.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen Çarşamba Konferansları dizisi devam ediyor. Programa konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Devlet Eski Bakanı Fehim Adak,  'Erbakan ve Adil Düzen' başlıklı konuşmasında Adil Düzen'in ekonomik uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

ESAM Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi YİK Üyesi Ahmet Tekdal, Genel Başkan Yardımcıları, Temel Karamollaoğlu ve Yaşar Canbay, Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan'ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve öğrenci iştirak etti.

Faiz sistemin mikrobudur

Refah-Yol iktidarı döneminde Adil Düzen Ekonomik Programının uygulayıcılarından olan Saadet Partisi YİK Üyesi ve Adalet Eski Bakanı Fehim Adak, Adil Düzen ekonomik sistemini anlattı. Adak, dünyada faizci bir kapitalist sistemin kurulduğunu ve bu sistem ile toplumların sömürülerek mazlum hale getirildiğinin altını çizerek, mevcut faizci sistemin toplumda az bir gruba para kazandırdığını kaydetti. Adak, "Bir mikrop bütün vücudu hasta yapmaya ve bu hastalıktan dolayı bütün vücudu ortadan kaldırabiliyor. Kapitalist sistemin mikrobu faizdir.

Faiz her türlü kötülüğü meydana getiren mikroptur. Bu yanlışlıkların ortadan kalkması ancak faizin ortadan kalkması ile mümkündür" dedi.

Fehim Adak, faizci sistemin sürekli toplumları yoklukla baş başa bıraktığını da altını çizerek, "Bu sistem zalim bir sistemdir. Faizci ekonomik sistem her 40-50 yılda bir krize girer. Bunun örneklerini tarihte görebiliriz. 1929 Ekonomik Bunalımı sonrası 1960'li yıllarda yaşanan kriz ve 2000'li yıllarda ortaya çıkan uluslar arası kriz. Bu şekilde sürekli kriz üreten bu sistem toplumları sürekli sömürüyor" dedi.

Rantiye sürekli zengin edilmekte

Refah-Yol'da iktidara geldikleri dönemden de söz eden Adak, o yıllarda ülkede yüzde 1000'lik faiz oranlarının olduğunu ve bu şekilde Türkiye'nin yerel kaynaklarının sömürüldüğünü söyledi. Adak, "Biz iktidara geldiğimiz dönemde ülkede devlet kurumları paralarını küçük faizlerle yüzde 3-4'lerle bankalar veriyor. Bu bankalar ise devlete yüzde 90-95 oranında faizle tekrar borç veriyor. Yani milletin parasından yüzde 90'lara varan karlar elde ediyorlardı. Bu ise ülkede sürekli açık vermekte. Devlet ise bu açığı her seferinde dışarıdan borçlar alarak kapatmaya çalışmakta. Ancak hiçbir seferde de borç kapatılamayarak büyümekteydi. Bu şekilde halk sömürülmekte, rantiye zengin edilmekteydi" dedi.

Adak, ortaya koydukları Havuz Sistemi ile devletin paralarını bir hesapta topladıklarını ve devlete bağlı kuruluşların paralarını bu hesaba aktardığını ve ihtiyaçları olduğundu buradan karşıladıklarını da belirterek, "Türk ekonomisinin faizci sistem ile düzelmesi imkansızdır. Bunun aksini iddia eden varsa buyursun bunu ispatlasın. Bu sistem bir avuç rantçıya hayat veriyordu. Bu rantçı ekonomik mikrobu bu şekilde ortadan kaldırdık. Ekonomik paketlerle 40 milyar dolarlık bir kaynak bulduk. Bu şekilde sıkıntılı bölgelere imkanlar sağladık ve millete refah ve huzur getirdik" diye konuştu.

Adak'tan hükümete eleştiri

Saadetli Adak, günümüzde hükümet yetkililerinin ise sürekli IMF'ye olan borçların azaltıldığını söylediğini belirterek, bununla milletin kandırıldığını belirtti. Adak, "Şimdiki hükümet 100 milyar dolar borç ile memleketi teslim almışken bu gün bu rakam 500 milyar dolara çıkmıştır. Bu sistem devam ettiği müddetçe borç artacaktır. Bu sistem ile memleketin yönetilmesi mümkün değildir. Milleti aldatmak için bazı yöneticiler 'biz IMF'ye olan borçları ödedik. 2 milyar dolar borcumuz kaldı' diye göz göre göre yalan söylemektedirler. IMF'nin toplam borcu 20 milyar dolar. Memleketin borcu 500 milyar doların üstünde. Borç gittikçe büyüyor. Milleti niye kandırıyorsunuz" şeklinde eleştirdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209