Merve Kavakçı suç duyurusunda bulunacak

HAS Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen 28 Şubat paneline katılan 28 Şubat'ta kendisiyle ilgili yapılan suçlamaları dile getirdi, mahkemeye gideceğini açıkladı.

Merve Kavakçı suç duyurusunda bulunacak

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''28 Şubat'ta sadece siyasete değil, siyasetin üzerinde toplum sosyolojisine müdahale yaşandı'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''28 Şubat'' konulu panelde yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ın, sonuçları itibarıyla en güçlü ihtilal olduğunu söyledi.

''28 Şubat'ta sadece siyasete değil, siyasetin üzerinde toplum sosyolojisine müdahale yaşandı'' diyen Kurtulmuş, bu müdahalenin etkilerinin uzun yıllar sürdüğünü kaydetti.

28 Şubat'ta ''köftecilerin bile fişlendiğini'', kendisinin ve eşinin de o dönemin mağdurlarından olduğunu, 28 Şubat'ın ciddi bir şekilde iki alanda somut örneklerini verdiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Bunlardan birisi başörtülü insanların üniversitelere girmesini engellemek, diğeri bu insanların siyasal düzlemde kendini göstermesine set koymaktır. Panelimize katılan Merve Kavakçı, bu duruma örnektir. Tüm bu süreç aslında bir had bildirme operasyonudur. İkincisi de imam hatip liseleri önündeki katsayı meselesidir. Bu liseler tasfiye edilmek istendi. Sonuçları itibariyle bu sosyolojik müdahale çok başarılı oldu.''

Bu dönemlerin üzerindeki kara örtülerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, ''Bugünkü hükümetin ve parlamentonun sorunlarından birisi de budur. Biz sadece bu sistemin değişmesi için çaba harcıyoruz. Sistem değiştirilmeden mevcut 12 Eylül'ün anayasası durduğu sürece, bu tuzaklar durduğu sürece Türkiye'de gerçekten milletin egemenliğinden bahsedilemez. HAS Parti'nin derdi kadro değişikliği değil sistem değişikliğidir'' şeklinde konuştu.

-Merve Kavakçı: ''Suç duyurusunda bulunacağım''-

Merve Kavakçı da, 28 Şubat'ın mağduriyetini her anlamda yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Beni ajanlık ve provokatörlükle suçladılar. O dönemde vatandaşlıktan çıkartılmak istendim. Başörtüsünün milletvekilleri için yasaklanması konusu ortaya çıktı. Ama tabii bu durum gerçekleşmedi. Milletvekili olduğum dönemlerde özlük haklarım yok edilmeye çalışıldı. Yemin ettirilmedi. Meclis kürsüsü ihlal edildi. Bu da mağduriyetin ahlaki boyutudur. O dönemde benim için görevlerini kötüye kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Ankara ve İstanbul özel yetkili başsavcılıklarına ve yetkili kurumlara suç duyurusunda bulunacağım. O dönemlerin karanlıkta kalmaması için çabalayacağım'' şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209