MGV’nin önünde engel kalmadı

Milletin bin bir türlü emekle kurduğu ve gençlerini milli ve manevi değerlerle yetişmesi için kurulan Milli Gençlik Vakfı’nın kapatılmasının üzerinden neredeyse on yıl geçti.

MGV’nin önünde engel kalmadı
 AHMET AÇIKAY/ANKARA

Milletin bin bir türlü emekle kurduğu ve gençlerini milli ve manevi değerlerle yetişmesi için  kurulan Milli Gençlik Vakfı’nın kapatılmasının üzerinden neredeyse on yıl geçti. 28 Şubat süreci sonrası baskı ve zulümlerle kapatılan MGV’nin tekrar açılması için önünde hiçbir engel kalmadı.  2004 yılında mahkeme kararıyla kapatılan MGV ve benzeri vakıflar önümüzdeki günlerde kurucuların başvuruları neticesinde tekrar açılabilecek.

Haziran ayının son günlerinde TBMM’ye gelen ve Temmuz ayının ortasında  Genel Kurul’dan geçerek Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, onaylanarak, Resmi Gazete’de yayınlanması için Başbakanlığa gönderildi. İlgili kanunda 100 bin sözleşmeli memura kadronun yanı sıra kapatılan vakıfların tekrar açılmasının önü de açılmış oldu.

Eksikliklerle Onaylandı

28 Şubat süreci sonrası kapatılan vakıfların tekrar açılmasına ilişkin onaylanan kanunların eksiklikler barındırdığı gündeme getirilmişti. Milli Gazete olarak daha önce gündeme taşıdığımız bu eksikliklerle maddeler kanunlaştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesine geçtikten sonra, kurum tarafında satılan veya el değiştiren mülklerin iadesi kanunda yer almıyordu. Bir diğer eksiklik ise geriye dönük tanzim. Kapatılan MGV’nin 10 yıldır Genel Müdürlük bünyesindeki taşınmazların iadesi sonrası geriye dönük hak tanzimi de yasayla engellenmişti.

Başvurudan Sonra İşlemler Başlayacak

Gül’ün onayından geçerek, yürürlüğe giren kanunla Milli Gençlik Vakfı’nın açılması an meselesi. Kanunda belirtildiği gibi hayatta olan kurucuların başvurması halinde MGV üç ay içinde kurulacak ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan taşınmazları ile gayri menkulleri de tekrar iade edilecek.


Haber: //www.milligazete.com.tr/haber/MGVnin_onunde_engel_kalmadi/288098#.Uf7cb5JA1rs

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209