Mavi Marmara Çanakkale yolunda

Tüm dünyada insanlık vicdanının sembollerinden birisi haline gelen Mavi Marmara gemisi, İsrail saldırısından sonra ilk defa denize açılarak, bu akşam Sarayburnu iskelesinden Çanakkale'ye doğru hareket edecek.

Mavi Marmara Çanakkale yolunda
 Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan ve uluslararası sularda baskına uğrayan Mavi Marmara Gemisi tüm dünyada insanlık vicdanının sembollerinden birisi haline geldi. Mavi Marmara Gemisi üstlendiği bu misyon gereği şimdi yeni limanlara yelken açıyor.

Mavi Marmara Gemisi ilk olarak hem yüklendiği misyonu anlatmak hem de mazlum coğraflarda yaşanan sıkıntılar hakkında duyarlılık geliştirmek için Samsun Canik Belediyesi ve İHH’nın ortak çalışması ile Çanakkale zaferi'nin 100. yılı anma etkinlikleri için Çanakkale'ye hareket edecek.

5 Mart Perşembe günü İstanbul’dan hareket ederek Samsun’a giden Mavi Marmara Gemisi oradan yolcularını aldıktan sonra dün gece saatlerinde İstanbul’a  geri döndü. Şu an Sarayburnu iskelesinde demirli bulunan Mavi Marmara gemisi bu akşam saat 18.00’da yaklaşık 400 yolcusu ile birlikte Çanakkale’ye doğru hareket edecek.

 

Mavi Marmara Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Çanakkale yolunda

 

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında bir milletin var olma mücadelesi olan Çanakkale Savaşı'nın ruhunun daha iyi anlaşılması için yolcularıyla birlikte Çanakkale’ye hareket edecek olan Mavi Marmara gemisi bir yandan Çanakkale Zaferi’nin ruhunu yolcularına hissettirecek bir yandan da gemide yapılacak konferans ve sergiler ile Filistin, Doğu Türkistan, Suriye, Arakan gibi mazlum coğrafyalarda yaşanan sıkıntıların anlatılmasına katlı sağlayacak.

Geçtiğimiz hafta yolcularını almak için Samsun’a giden Mavi Marmara gemisine çoğunluklaüniversite ve orta öğretim öğrencileri, akademisyenler, STK temsilcileri ile farklı coğrafyalardan Samsun’a gelen yabancı üniversite öğrencilerden oluşan yaklaşık 400 yolcu bindi.

Yolculuk sırasında gemi içerisinde fotoğraf sergisi, belgesel film gösterimleri ve panel ile konferanslar gerçekleştirilecek. Samsun Canik Belediyesi’nin üstlendiği bu proje ile özellikle gençlere, hem Mavi Marmara ve mazlum coğrafyalarda yaşananlar anlatılacak hem de Çanakkale ruhunu yaşamaları sağlanacak.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209