Kudüs Müftüsünden Cansuyu’na Ziyaret

Cansuyu Derneğinin başta Gazze, Kudüs ve Ortadoğu’da ki Filistin Kamplarına yapmış olduğu yardımları takip ettiğini ifade eden Kudüs Müftüsü İkrime Sabri, Cansuyu Derneğine, Dernek yetkililere ve Türk Halkına teşekkür etti.

Kudüs Müftüsünden Cansuyu’na Ziyaret
Kudüs Hakkında Cansuyu Derneği yetkilerine bilgi veren Sabri "Kudüs bize Allah’ın bir emanetidir. Müslümanların ikinci kıblesidir. Osmanlının yıkılışıyla Kudüs sahipsiz kaldı. Kudüs halkı göç ettirilerek Kudüs Yahudileştirilmeye çalışılıyor. Ama biz Kudüs halkı olarak buna izin vermeyeceğiz.1967 yılında Kudüs’te ki Müslümanların sayısı 70 bin idi. İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme çabalarına rağmen bugün Kudüs’deki Müslümanların sayısı 300 bin civarında.

Sabri Ümmet Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı unutmamalı, Bugün Kudüs’te yaşayan halk Gazze halkı kadar ambargo altındadır. Filistin’li Müslümanlara Kudüs ziyareti yasaklanmıştır. Kudüs’te 600 bin Yahudi İşgalci oturuyor. Onların sayısı bizden fazla, İş imkanları hep Yahudilerin elinde, Filistin’li bir genç İsrail tarafından tukutlanmış ise bu gence ve akrabalarına ömür boyu Yahudiler tarafından işten men ediliyor. Eğitim konusunda da imkanlarımız çok kısıtlı, Sağlık konusunda da imkanlarımız çok kısıtlı hastalarımız Yahudi hastanelerinde tedavi olmak zorunda kalıyor.
Biz Türk halkını ve devletini Kudüs’ün hamisi olarak görüyoruz. Türk halkına unutturulmaya çalışılan Kudüs ve Mescidi Aksa Merhum Erbakan hoca tarafından tekrar Türk halkına sevdirildi. Hocanın sevdasıydı Kudüs. Bugün AB’ye girmek için çaba gösteren Türkiye asıl yönünü doğuya dönmelidir.
Geçmişte olduğu gibi bugünde Kudüs halkı Cansuyu Deneğinin ve Türk halkının yardımına daha çok ihtiyacı var. Biz Kudüs’ün bekçileriyiz sizde hamisisiniz." diye konuştu.
Cansuyu Derneği İstanbul temsilcisi Lütfi KİBİROĞLU, dernek hakkında İkrime Sabri’ye bilgi verdi. KİBİROĞLU "Cansuyu Derneği yakın geçmişi olan bir dernek fakat derneğimiz kurulduğu günden beri Filistinli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli kampanyalar yatı. Biz Kudüs’ü Kudüs halkını kendi halkımız kadar severiz. Kudüs bize ümmetin bir emanetidir." dedi.

Ayrıca toplantıda Cansuyu Derneğinin Filistin, Kudüs ve Ortadoğu’da ki Filistin kamplarına yaptığı yardımlar ve projeler hakkında İkrime Sabri’ye bilgi veren Cansuyu Derneği İstanbul Dış İlişkiler Sorumlusu Şerafettin MOLLAOĞLU "Biz dernek olarak Filistin’e yardım etmeyi asli görevimiz olarak değerlendiriyoruz. Başta Gazze olmak üzere Kudüs, Lübnan’daki Filistin kampları, Ürdün ve Suriye’deki Filistin kamplarına derneğimizin gücü nispetinde yıllık yardımlarımız devam ediyor. Gazze’de inşaatı devam etmekte olan Yetim Merkezi projemiz var. Ayrıca Gazze’de Gazze’li şehitlerimizin bize emaneti olan yetimlerimiz var.

Bu yavrularımıza aylık maaş gönderiyoruz. Hem ramazan ayında hem de yılın diğer aylarında mutad olarak yapmış olduğumuz gıda, giysi, okul ve sağlık yardımlarımız devam ediyor. Ayrıca bu diğer ülkelerde mülteci durumunda olan yaklaşık 1.5 milyon Filistinli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209