İHH’nın doktorları Filipinler’de yaraları sarıyor

İHH’nın doktorları Filipinler’de yaraları sarıyor

İHH’nın doktorları Filipinler’de yaraları sarıyor

Filipinlerde meydana gelen Haiyan Tayfunu'nun yaralarını sarmak için çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardımı Vakfı acil yardım ekibiyle birlikte Uluslararası Doktorlar Birliği’ne (AİD) bağlı acil hekimler bölgede sağlık hizmetlerine başladı.

10 binden fazla kişinin öldüğü, 10 milyondan fazla kişinin etkilendiği ve 2 milyon kişinin ise acil yardıma ihtiyaç duyduğu tahmin edilen Haiyan tayfunundan sonra bölgede şu anda salgın hastalık tehlikesi bulunuyor.

Felaketin yaşandığı günden beri bölgede arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, halkın yaralarını sarmak için kardeş kuruluşu AID’ye bağlı iki acil servis hekimi de bölgeye gönderdi.

AID’nın 'Medikal Ekibi' hepatit A aşısı, vitamin grubu ilaçları, acil müdahale malzemeleri başta olmak üzere oluşturdukları tıbbı yardımları afetzedelere ulaştırıyor.

“Ciddi ilaç sıkıntısı var”

Tacloban’daki sağlık koşullarıyla ilgili bilgi veren Doktor Murat Kadir Topçu, bölgede şuanda salgın hastalık tehlikesi olduğunu belirterek, “Ulaşım sorunu nedeniyle hastalar hastanelere ulaştırılamıyor. Ciddi ilaç sıkıntısı var” dedi.

Bir günlük açılan polikliniklerde hasta muayenesi yaptıklarını kaydeden Topçu, “Burada 150, mahallelerde de 500 kişiye hepatit A aşısı yaptık. Yaralanma sonucu yara endeksi var. Enfekte yara ve dikiş atılması gereken hasta çok” diye konuştu.

Aşevi açılacak

Bölgedeki en önemli sıkıntıların başında sıcak yemek ve su sıkıntısı olduğunu ifade eden İHH acil yardım görevlisi Cemil Başer de, “Aşevi açmayı planlıyoruz. Erzak hazır ama yer ve diğer malzemeleri kriz merkezi hazırlayacak. Ormoc ve Cebu’da da araştırma yapıyoruz” dedi.  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209