GÜNMAD ÖRNEK OLUYOR

GÜNMAD ÖRNEK OLUYOR

GÜNMAD ÖRNEK OLUYOR
HABERİN GALERİSİ
GÜNMAD ÖRNEK OLUYOR

GÜNMAD ÖRNEK OLUYOR

 Bir süre önce Güngören Marşal Çakmak mahallesinde bir kaç gönüllü kişinin bir araya gelerek  kurdukları birlik beraberlik derneği tüm STK’lara örnek bir çalışma ile alkış alıyor.

Güngören Malatyalılar 44 birlik ve beraberlik derneği adı altında  Yakın zamanda kurularak  gerçek bir sivil toplum kuruluşu örneği sergiliyor. İlçede onlarca dernek faaliyette  bulunurken bir çoğunun kahvehaneye çevrildiğine gözümüzle şahit olurken Güngören Malatyalılar 44 birlik ve beraberlik derneğini kuran yedi gönüllü hayırseverlerin başkanlığını yapan Dursun Kaplan  Temsilcimize çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak şunları söyledi. 

Güngören’de onbeşbin civarında Malatyalı hemşerilerimiz ikamet etmekteler. Hemşerilerimizi bir arada tutmak için birlik beraberliğimizi  daim ettirme adına bir kaç arkadaşımızla gönüllü olarak böyle bir proje hazırlayarak sivil toplum örgütlerinin yapması gerekirken yapmadıkları  şeyleri bizler yarınlarımız olan gençlerimiz için yapma kararı aldık. Diyen Kaplan sözlerine şöyle devam etti. 

  Kurmuş olduğumuz bu derneğin asil amacı olarak  haftada iki kere gündüzleyin bayanlara yatsı namazından sonrada erkeklere Kur’an’ı kerim  dersi verdirtiyoruz. Hocamızın eşliğinde başlayan Kur’an’ı kerim derslerine ilk olarak iki kişi ile başlayıp kısa zamanda çoğalarak Kur’an’ı Kerimi öğrenmek isteyenler derneğimize gelip ücretsiz  hocamız eşliğinde Kur’an’ı Kerim i kısa zamanda öğrenerek hayır dualarını aldıklarını söyleyen Kaplan son olarak şunları söyledi.

Amacımız hayırlı evlatlar yetiştirmek olduğunu ve derneğimizin adı Malatyalılar Birlik Beraberlik Erneği olsa da memleketi farklı olan  Dostlarımızı da burada eğitim aldığını ve bizlerde bundan memnun kaldığımızı ifade etmek  istiyorum dedi. 

HABER & FOTO: SADULLAH DERVİŞOĞLU         

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209