Dünya ülkelerinin gözü EMITT Fuarında.

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te yer almak isteyen ülkelerin sayısı her geçen yıl daha da artıyor. 70'e yakın ülkenin yer alacağı 2013 EMITT Fuarı, her yıl bir önceki yıla kıyasla çok daha geniş ülke katılımına sahne oluyor.

Dünya ülkelerinin gözü EMITT Fuarında.

 Turizm fuarcılığında Avrasya'nın en büyük buluşması

EMITT'in istisnasız her yıl  hızlı bir yükselişe tanık olduğu ve ülke katılım rekoru kırdığını ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, turizmde iddia sahibi ülkelerin fuar takviminde iki farklı listeleri olduğunu, ilk listede ülkelerini ziyaret etme potansiyeli yüksek ülkelere, ikinci listede ise ülkelerini daha az sayıda ziyaret eden ülkelere yer verdiklerini belirtiyor. Söz konusu tablo itibariyle bir zamanlar birçok turizm ülkesinin ikinci listesinde yer alan Türkiye'nin özellikle son yıllarda birinci listeye terfi ettiğini, Türkiyeli turistlerin ziyaret ettiği ülkelerin çoğalması nedeniyle EMITT'in çok daha yoğun ilgi gördüğüne vurgu yapıyor.

 

1991 yılında Türkiye'den yurtdışına giden turist sayısının 2.7 milyon düzeyinde olduğunu, bu oranın 2012 sonu itibariyle 12.1 milyon turiste ulaştığını hatırlatan Aydın, cazibe kazanan Türk turisti kendi ülkelerine çekmek isteyen ülkelerin Türkiye'de tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiğini, bu yönelişte EMITT Fuarı'nın öncelikli adres konumuna yükseldiğinin altını çiziyor.

Rakip ülkeler de EMITT diyor

Turizmde özellikle Türkiye'nin Avrupalı rakipleri arasında yer alan Yunanistan, İspanya, İtalya gibi ülkelerin de Türkiye'de tanıtıma özel bir önem verdiklerini ifade eden Aydın, söz konusu yönelişin Türkiye'de turizm fuarcılığına büyük ivme kazandırdığına vurgu yapıyor. Güney Avrupa, Ortadoğu ülkeleri, Balkanlar ve Latin Amerika ülkelerinin EMITT Fuarı'na büyük önem verdiklerini ifade eden Aydın, bu hızlı yönelişin EMITT Fuarı'nı önümüzdeki yıllarda turizm fuarcılığında daha yüksek sıraya taşıyacağına inandığını belirtiyor.

Dünyanın 5. büyük fuarı

Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT Fuarı'nda düzenli olarak boy gösteriyor. 2013 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT Fuarı'na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye'nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş  60.500 m2 fuar alanını 4.500 uluslararası katılımcı, 57.000 profesyonel ve 71.000 tatilci ziyaret etmişti. 2011 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti.


Türkiyeden yaklaşık 150 şehir ve belde yörelerini tanıtmak için yöresel yemeklerini gelen ziyaretçilerinede ikramlarda bulunarak damak tadıylada turizmcilerini yörelerine çekmeye çalışıyorlar.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209