BESAM DERNEGİ BİLGİ EĞİTİM VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

2012-2013 Faaliyet dönemi çalışmalarımızda bireyin hem kendini yetiştirmesi, geliştirmesi hem de ekip çalışması alışkanlığı kazanmasını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.

BESAM DERNEGİ BİLGİ EĞİTİM VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

BESAM AKADEMİ

2012-2013 Faaliyet dönemi çalışmalarımızda bireyin hem kendini yetiştirmesi, geliştirmesi hem de ekip çalışması alışkanlığı kazanmasını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Hızla çoğalan bilgi karşısında; her şeyi bilmek yerine, hangi bilgiyi nereden ve nasıl sağlayacağını bilen, seçici davranan yani "öğrenmeyi öğrenen" insana gereksinim duyulacaktır. Bu sebeple A.Toffler’a göre “geleceğin cahili okuyamayan değil, nasıl öğreneceğini bilmeyen kişi olacaktır.” Gelecekte kurum ve toplumların şekillenmesinde en belirleyici etken bilgi ve o bilgiyi başarılı bir şekilde yönetecek kendisini geliştirmiş kişiler/kadrolar olacaktır.

BESAM AKADEMİ ile AMACIMIZ

Üyelerimizin akademik ve sosyal beceriler yönünden gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla yeni dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlerimizden bazıları:

-          BESAM AKADEMİ SEMİNERLERİ ( 15 Günlük periyodlarla seçkin bir gurupla yapılacaktır. Seminerlere düzenli katılanlara Katılımcı Sertifikası verilecektir. ) 

-          OKUMA GURUPLARI ( Ayda bir kitap okunacak ve belirlenen tarihte kitabın değerlendirmesi gurupça yapılacaktır.)

          KURUM ZİYARETLERİ ( İstanbul Valiliği, THY, Afet Yönetim Merkezi, Kızılay, İstanbul Halk Ekmek, İDO, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanlıkları, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları vb. kurumlara üst düzey ziyaretler gerçekleştirilecektir. Bu etkinlikle amacımız hem kurumların yönetim ve işleyişleri ile ilgili bilgilenmek hem de yöneticileri ile kurumsal bağımızı güçlendirmektir.)

      VEFA ZİYARETLERİ ( Kamuoyu nezdinde değer kazanmış ülkemiz ve milletimiz için hizmet etmiş aydın kişilere; sağlığında “vefa ziyaretleri” vefat edenlerin ise aileleri ziyaret edilecektir. Bu etkinlikle amacımız “değerlerimizin yaşarken kıymetini bilmek ve onların birikimlerini, bilgi ve görgülerini gelecek kuşaklara aktarmak” tır.

       GEZİ PROGRAMLARI (İl içi, il dışı ve yurt dışı olmak üzere gezi faaliyetlerimiz olacaktır. Tarihler netleştikçe sizlerle paylaşılacaktır.)

          SPORTİF ETKİNLİKLER (Yürüyüş, bisiklet turu ve halı saha futbol maçları gibi faaliyetler yapılacaktır.)

       KURSLAR (Güzel Sanatlar, Resim, Ebru, Hat, Kaligrafi, Hızlı Okuma, Yabancı Dil, Etkili İletişim Teknikleri…)

Ocak ayında başlayacak etkinlikler için ilgilendiğiniz, yer almak istediğiniz etkinlik hakkında lütfen size ulaşan e-postaya yanıtınızla bilgi veriniz. Kontenjanların kısıtlı olduğu guruplarda yer almak için acele ediniz.Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi

İzzettin Çalışlar Caddesi Barbaros Hayrettin Sokak No.2 Kat.2 Bahçelievler-İSTANBUL

www.besam.org.tr - Genel Sekreter 0532 400 26 14

“Bilgili Toplum, Aydınlık Gelecek”

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209