AGD Ayasofya Camii için Fetih namazında buluşuyoruz

İstanbulun fethinin simgesi olan ve 1937 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya Camii önünde sabah namazı kılınacak.

AGD Ayasofya Camii için Fetih namazında buluşuyoruz
 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından geleneksel hale dönüştürülen Ayasofya'da sabah namazı programına Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce kişinin katılması bekleniyor.

31 Mayıs Pazar günü saat 04.00'da Ayasofya Meydanı'na gelecek on binler cemaat halinde sabah namazı kılacak.

Sabah Namzını Mescid-i Aksa Müezzini Firas Gazzaz'ın okuyacağı Fetih Namazını ise Mekke'den gelecek olan Kabe İmamı Dr. Seccad Mustafa kıldıracak.

Fatih Sultan Mehmed tarafından 1453 yılında camiye çevrilmiş olan Ayasofya 1937 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülmüştü.

İstanbul'un fethinin simgesi olan Ayasofya Camii'de namaz kılmaya hasret kalan Müslümanlar, AGD tarafından düzenlenen “Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” mitinglerinde hükümet yetkililerine seslerini duyurmuşlardı.

Ayasofya'da kılınacak olan sabah namazı İstanbul'un fethinin 562. yılına denk gelmesi açısından büyük önem taşıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan AGD Van Şube Başkanı Şeref Akbulut: “İslam’ın sembolü olan Ayasofya’mız için 31 Mayıs Pazar günü Saat 04.00 Ayasofya camii avlusunda kılınacak fetih namazına halkımızı davet ediyoruz.” şeklinde açıklama yaparak tüm Van halkını Fetih namazına davet etti.

milligazete.com.tr/ÖZEL

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 04:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209