Abdülkadir Konukoğlu'ndan Gençlere Nasihat....

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ “RİSK VE GİRİŞİMCİLİK OKULU” BU HAFTA TÜRKİYE’NİN SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE ÖNEMLİ YERİ OLAN BAŞARILI ŞİRKET SAHİPLERİNİ AĞIRLADI.

Abdülkadir Konukoğlu'ndan Gençlere Nasihat....

 İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Risk Ve Girişimcilik Okulu “Başarının Kodları” projesinin dördüncü Haftasında Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Zeynep Banu DALAMAN’ın moderatörlüğünde Sanko Holding Yönetim Kurlu Başkanı Abdülkadir KONUKOĞLU, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet REİS ve Kiva Han Kahveleri Kurucusu Özen DEMİRCİOĞLU’NU ağırladı.

“EN ÖNEMLİ HİLE DÜRÜSTLÜKTÜR”


Medya da “Paranın değiştiremediği iş adamı” olarak anılan Abdülkadir Konukoğlu çıraklıkla geçen yıllarını, Gaziantep’te bir mağarada iplik dokumasıyla başlayarak babasından öğrendiği “En iyi hile dürüstlüktür” ilkesiyle bugün dünyanın sayılı fabrikaları arasına giriş serüvenini tüm samimiyetiyle paylaştı. Yaptığı yardımlarla dikkatleri üzerine çeken Konukoğlu İnsanlarla maddi manevi paylaşımın önemine değindi. Abdülkadir Konukoğlu bugün yirmi tane okul, iki tane fakülte ve iki tane ilahiyat fakültesinin de sahibidir.  Benim için Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep diyen Konukoğlu, tüm katılımcılara kendi şehirlerine sahip çıkmaları gerektiğinin mesajını verdi. Son olarak çocukluğundan beri büyük emekler harcayarak bu noktaya getirdiği fabrikalarını vakfa bırakarak emekliye ayrılacağını açıklayarak emekliliğinin ardında bir televizyon projesiyle de sürpriz yapabileceğinin sinyallerini verdi.

“ YA ÜÇ YILDA BİR GÖMLEK YA DA BİR GÖMLEKLE ÜÇ YIL”


“Başarının Kodları” programının ikinci konuğu ise yedi yaşında çay ocağında bardak yıkayarak iş hayatına giren ve ticaretteki cesaretiyle “Don Kişot” olarak tanınan bakliyat piyasasının devi Reis Gıda’nın sahibi Mehmet REİS oldu. Mehmet Reis, Risk ve Girişimcilik konusunda hayat hikayesi ve başarılarıyla doğru kişi olduğunu katılımcılara kanıtladı. 1981 yılında “sıfır” kuruş sermaye, ödünç bir telefon ve bir masa sandalyeyle kimsenin ikinci katta şirket kurmaya cesaret edemediği dönemde şirket kurmasıyla ve enflasyonun yüzde yüz elliye ulaştığı bir dönemde bakliyat ürünlerinde "ucuzluk kampanyası" başlatarak zamlara adeta “Don Kişot” ruhuyla meydan okuyan cesur işadamı Mehmet Reis katılımcıların yoğun ilgisini gördü. “En büyük olmayı hedeflemedik en iyi olmayı hedefledik” diyen Reis, iyi insan olmanın, tasarruflu olmanın üzerinde durdu. Fakir bir çocukluk geçirdiğini paylaşan Reis, sosyal sorumluluk projelerinde de bir hayli hassas oluşuyla dikkatleri çekti. Son olarak “ YA ÜÇ YILDA BİR GÖMLEK YA DA BİR GÖMLEKLE ÜÇ YIL” adıyla bir gün bir kitap çıkarmak istediğinikatılımcılarla paylaştı.

“LOKAL KALIRSANIZ MARKA OLAMAZSINIZ”


Risk ve Girişimcilik Okulu “Başarının Kodları” projesinin son eğitimi ise Kahve sektöründe ani çıkışıyla olduğu kadar güzelliği ve zekâsıyla da dikkatleri üzerine çeken Kiva Han Kahveleri Kurucusu Özen Demircioğlu oldu. Kahvenin Dünya’ya Türkiye’den yayılmasını, Osmanlı’dan günümüze kadar gelen önemini katılımcılara aktardı. Yaptığı projelerde hep “ilki” başarmaya özen gösteren Demircioğlu, Hedefinin, Dünyada ilk üçe girmek olduğunu belirtti. Katılımcılara öncelikle işlerini sevmeleri gerektiğini, rekabetten korkmamalarını ve risk almaktan kaçmamalarını önerdi. Yüz yirmi dört Ülke gezdim diyen Özen Demircioğlu;  gördüğü tüm kültürleri içerisinde barındıran farklı bir konsepti olan kafe projesiyle tekrar  “İlk” olmaya hazırlandığını belirtti.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209