Şike futbolun gerçek yüzüdür

Eski milli futbolcu Tanju Çolak şike iddianamesi ve sanıklarla ilgili bomba açıklamalar yaptı..

Şike futbolun gerçek yüzüdür
Eski milli futbolcu Tanju Çolak, şike yapanların futboldan ellerini, ayaklarını çekmelerini istedi.


Tanju Çolak Futbol Akademisi'ndeki antrenmanları izlemek üzere kente gelen Çolak, gazetecilerin, futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianame hakkında yönelttiği soruları yanıtladı.

 

Bir gazetecinin ''Federasyonun bu konudaki kararını sezon sonu açıklayacak olmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Tanju Çolak, ''Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar diyor ki, (sezon sonunda karar vereceğiz). Bildiği bir şey var. Ben Futbol Federasyonu'nun içinde değilim'' diye yanıt verdi.

Futbolu, futbolcuların yönetmediğini ileri süren Çolak, konuya ilişkin görüşlerini şöyle ifade etti:

''Futbolu iş adamları yönetiyor. Futbolu çok iyi bilenler yönetmiyor, işin kötü yanı burada başlıyor. Bana göre futbolu, futbol oynamış, terini akıtmış, futbolu sevdirmiş insanların yönetmesi kadar doğal hiç bir şey yok. Bence mantık bu olmalı. Federasyonda bir Cüneyt ağabey var, ikinci bir isim göremiyorum. O da tesadüf alındı herhalde, bilmiyorum. Futbolun içinde var olan insanların futbolu yönetmesi kadar güzel bir şey yok. Dünyada futbolu yönetenlerin içinde futbol oynayan herkes var, bizde yok. Garip bir yaklaşım.''

Federasyon yönetim kurulu ile ilgili eleştirilerini sürdüren eski milli futbolcu Çolak, ''(İş adamları olmasın) demiyoruz ama futbolcu bir tane olacağına 5 tane olsun. 20 kişilik yönetim kurulunda bir tane futbolcu süslük mü? Evet. Bana göre süslüktür'' dedi.

Şikenin, futbolun gerçek yüzü olduğunu ve yeni bir beyaz sayfa açılması için mücadele verildiğini anlatan Tanju Çolak, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun geç gelen bir düzenleme ve yaklaşım olduğunu savundu.

Şike yapanların cezasını çekmesi gerektiğini dile getiren Çolak, ''Cezası kesinleşenler, artık futboldan ellerini, ayaklarını çeksin. Gerçek lig oynansın. Ligin kalitesi de her geçen gün düşüyor. Seyredenlerin de artık mutsuzluğa düştüğü bir dönem yaşıyoruz. Sevgisiz, mutsuz futbol müsabakaları seyrediliyor. Artık futboldan soğuma başladı. Acı bir gerçek ama buna biran önce çözüm bulunmalı'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de ''futboldan soğuduğuna'' yönelik açıklama yaptığını belirterek, bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Çolak, ''Bence sadece o değil, Türk halkının yüzde 50'sinin gerçekleri ve yaşananları gördükçe soğuma dönemine girdiği bir gerçek. Artık birinci sayfalardan futbolda şikenin çıkması lazım'' şeklinde yanıt verdi.

Tanju Çolak Futbol Akademisi'nde eğitim gören çocukların sayısının bin 200'e yükseldiğini kaydeden Çolak, ''Ben Türk futbolundan bir şeyler almışım. Şimdi de bu akademilerle bir şeyler vermeye çalışıyorum'' ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı : internetspor.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209