MACARİSTAN, SÜPER KUPA'NIN BUDAPEŞTE'DE OYNANMASINI İSTİYOR

Dost ülke Macaristan ve Türkiye arasında oluşturulabilecek kültürel ve sportif alanlardaki iş birliğini artırmayı hedefleyerek, Macar heyeti Türkiye Futbol Federasyonuna ( TFF ) resmi ziyarette bulundu.

MACARİSTAN, SÜPER KUPA'NIN BUDAPEŞTE'DE OYNANMASINI İSTİYOR

 Dost ülke Macaristan ve Türkiye arasında oluşturulabilecek kültürel ve sportif alanlardaki iş birliğini artırmayı hedefleyerek, Macar heyeti Türkiye Futbol Federasyonuna ( TFF ) resmi ziyarette bulundu.

Bu  çerçevede, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in hafta sonu alınan kararda, yeni sezonda yabancı oyuncu sınırlaması kuralının değişeceğini söyleyip, statüsünün 6 + 0 + 4 şeklinde devam edeceğinin kararı, yapılan basın açıklaması ve Kulüpler Birliğinden gelecek yoğun baskı dolayısı ile toplantıya katılamadı.

Görüşmeye TFF temsilen Genel Sekreteri Prof.Dr. Emre Alkin ev sahipliği yaptı.

Başkonsolos Kiss, iki ülke arasındaki spor ve futbol ilişkilerini geliştirmek, daha güçlendirmek için Galatasaray Fenerbahçe takımları arasında 11 ağustos 2013 pazar günü oynanacak Süper Kupa maçının Macaristan'da oynanması için Budapeşte Ferenc Puskás Stadiumunu teklif etti. Ayrıca farklı sportif projeleri de konuşabiliriz dedi. 

Kiss, Türkiye'de çok güçlü, ciddi ve önemli futbol camiası ve endüstrisi var. Bizler de bu tecrübelerinizden faydalanmak ve ortak projeler üretmek istiyoruz. 

Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı Sándor Csányi ile Yıldırım Demirören'in yakın dost olduğunu ifade  eden Alkin, bu teklifi sayın Başkanımıza ileteceğim dedi.

Türkiye'ye Macaristan'dan hocaları eğitecek hoca dahi getirebiliriz.

Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı Osman Şahbaz'da Macaristan'da spor çok küçük yaşlarda öğrencilere planlı, programlı ve disiplinli bir şekilde öğretilmektedir. Bu da insanların her türlü sporu disiplin altında yapmalarına imkan tanımaktadır.

Dilerseniz Türkiye’ye Macaristan'dan hocaları eğitecek hoca dahi getirebiliriz. Bu  konusunda katkı ve destek sağlayabiliriz. Futbol dışında da eğitici ve sporcu transferi konusunda katkı sağlamaya hazırız. Macaristan Orta Avrupa'da Türkler'in yoğunlukla bulundukları İngiltere, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Bosna Hersek ve İsviçre'ye çok yakındır. Macaristan'ın hotel yatak kapasitesinin fazlalığı, ayrıca bu jeopolitik konumu Türk futbolseverlerin rahatlıkla ve kolaylıkla Budapeşte'ye ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu organizasyon ekonomiye katkı sağlayacak iki dost ülke insanlarını daha da birbirlerine yaklaştıracaktır dedi.

 TFF'nunu ziyaret eden heyette; Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Macaristan İstanbul Konsolosu Tamas Torma, Konsolosluk Asistanı Helga Welle Karakaya ve Kayserililer Derneği Genel Sekreteri Samet Koç hazır bulundu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209