Lemi Çelik, “Başbakan Fenerbahçe’yi Küme Düşürmeyin talimatı verdi”

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonspor Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı Ali Uzunay; “İstanbul Valiliği ve Emniyet Fenerbahçe’nin baskısıyla Taksim Mitingimize izin vermedi.”

 Başkanı Ali Uzunay; “İstanbul Valiliği ve Emniyet Fenerbahçe’nin baskısıyla Taksim Mitingimize izin vermedi.”

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzonspor Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği
Başkanı Ali Uzunay; “İstanbul Valiliği ve Emniyet Fenerbahçe’nin baskısıyla Taksim Mitingimize izin vermedi.”

Kuzey Yıldızı Trabzonspor Taraftarlar Derneği başkanı Ali Uzunay; Trabzonspor’un haklarını korumak, Haksızlığa uğradığını kamuoyuna duyurmak için Taksim Meydanında miting düzenlemek istedik; mitingimize izin vermeyen bir kısım güçler ve Fenerbahçe’nin baskısına boyun eğdiler. Bu baskıyla Valilik yetkilileri, emniyet müdürleri bizlere izin vermeyerek adeta 5 saat bizleri ikna etmek için mücadele ettiler. Bizler, beş saat emniyette mücadele ederken bizim orada olduğumuz bilen Milletvekillerimiz, yetkili etkili adamlarımız bir telefon açma nezaketinde bile bulunmadılar. Tam aksine diğer taraftan telefon tazyiki ile bizim mitingimiz engellenmeye çalışıldı.

Fenerbahçe Kulübü Valiliğe baskı yapıyor valilikte emniyet aracılığı ile bize karşı engellemeler geliştiriyor. Uzunay, “Emniyet bizi dinliyor Siyası görüşümüzden tutun da telefon görüşmelerimize, yazışmalarımız kadar ne varsa hepsi bir doya halinde emniyetin önünde hazır bulunduruldu ve bizlere tek tek soruldu.” Ali Uzunay, “Trabzonspor’a karşı yürütülen bu baskının ve haksızlığın karşısında duracağımız tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Hakkımız kimseye yedirmeyeceğiz dedi.


Ali Uzunay, “1 Ocak’ta İstinye’de düzenlenen organizasyonun aslında Taksim’de yapılmak üzere planlandığını, ancak bunun yukarıda bahsettiğim gerekçelerle engellendiğini ve büyük bir mücadeleden sonra ancak İstinye’ye alınabildiğini söyledi.


Lemi Çelik, “Başbakan Fenerbahçe’yi Küme Düşürmeyin talimatı verdi”

Trabzonspor eski futbolcusu Lemi Çelik katıldığı dernek toplantısında iddialı ifadeler kullandı. Çelik Mehmet Ali Aydınların Başbakandan Fenerbahçe’yi küme düşürmeden bu işi halledin talimatını alınca; oturup hesap kitap yaptılar, gördüler ki bu işin tek çaresi 58. Maddeyi değiştirmekten geçiyor. Bütün kulüpler çağrıda bulunularak 58. Maddenin değiştirilmesi üzerinde anlaşıldı. TFF Kongresinde 58. Madde değiştirilirse Fenerbahçe küme düşmeyecek, puanı silinecek ve kupa Trabzonspor’a verilecekti. Son anda kupanın Trabzonspor’a verileceğini öğrenen Fenerbahçe 58. Maddenin değiştirilmesinden vazgeçti ve bu olayların sonucunda Mehmet Ali Aydınlar istifa etti “dedi. Çelik konuşmasına devamla “ Şimdi TFF başkanı seçilen Yıldırım Demirören’de 58. Maddeyi değiştirecek, küme düşmeyi kaldırıp puan silme cezasını uygulatacak, ama kupayı Trabzonspor’a vermeme düşüncesindedir” dedi.   

Haber                  : Mithat özdemir
Fotoğraf & Video : Abdullah Gözaydın




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209