Formula 1 yarışları neden kaybedildi?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Formula 1 yarışlarının neden kaybedildiğini sordu.

Formula 1 yarışları neden kaybedildi?
MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman yatırım maliyeti 25 milyon dolar hesaplanarak basında sürekli haber yapılan Formula 1 İstanbul Park pistinin 300 milyon dolar maliyetle tamamlanabilmesinin altındaki nedenleri sordu.

 
Formula 1'i çok büyük övünç kaynağı olarak gösteren hükümetin elimizdeki yarışları kaybetmiş olmasına da değinen MHP Genel Sekreteri, ilk maliyetine, maliyetlerde ki artışlara kadar kimlerin onay verdiğini sorarak İstanbul Park Pistinde meydana gelen yolsuzluğun hesabının sorulması gerektiğini belirtmiştir.

 
Konuyu enine boyuna araştırıp inceleyen Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman dünyadaki Formula 1 pistlerinde her hafta yarış yapıldığına da dikkat çekerek bizim elimizde ki yarışa neden sahip olamadığımızı ve bu yarışları kaybetmemize vesile olan kişilerden neden hesap sorulmadığını da sordu.

İsmet Büyükataman'ın vermiş olduğu soru önergesinin içeriği aşağıdadır;

Hükümetiniz döneminde 25 milyon dolar maliyetle yapılması planlanan Formula 1 Pisti beceriksiz yöneticilerin ellerinde milletin parası hovardaca kullanılarak ancak 300 milyon dolar maliyetle tamamlanabilmiştir. Yapılan bunca yatırıma rağmen ülkemiz durduk yere 2012 yarışlarından çıkarılarak başarılması güç bir işi gerçekleşmiştir.

1- 25 milyon dolar maliyetle tamamlanması planlanan pistin 300 milyon dolara mal edilmesi ne anlama gelmektedir?
2- Yatırım maliyetinin 10 katından fazla miktara mal olan pistin sorumluları bilinmekte midir? Pistin ilk maliyeti kimler tarafından hesaplanmıştır? İlk maliyetleri kimler tarafından onaylanmıştır? Maliyet artışını kimler onaylamıştır?
3- 300 milyon dolara mal ettiğimiz pisti işletemeyerek 3 milyon dolara Ecclestone'a kiralama fikri kimden gelmiştir? Bu fikri kim uygulamıştır?
4- Dünyadaki Formula 1 Pistlerinin neredeyse tamamında her hafta bir yarış yapılabilirken bizim İstanbul Park Pistimiz elindeki tek yarışa neden sahip çıkamamıştır?
5- 300 milyon dolar yatırım maliyeti olan ve yıllık 13,5 milyon dolar ödeyerek sahip olduğumuz yarışları kaybetmemize kimler hangi vesileyle neden olmuştur?
6- Vatandaşlarımızın yarışları canlı seyretmesine kim, neden engel olmuştur?
7- Ev sahipliği yapan tüm ülkelere pozitif katkı sağlayan Formula 1 yarışları ülkemizde büyük bir yatırımın çöpe gitmesine neden sebebiyet vermiştir? Açıklar mısınız?
8- Formula 1 yarışlarının ülkemizde yapılmasıyla 2 milyar insana, ülkemizi tanıtma fırsatı yakalanmıştır. F1 yarışlarının ülkemize sağlamış olduğu bu tanıtımın rakamsal değeri hesaplanmış mıdır?
Formula 1 yarışlarını izlemeye gelen misafirlerin ülkemizde 65 milyon dolara yakın harcama yaptığı bilinmekte midir? Bu harcamaları kaybetmemize neden olan kişilere cezai yaptırım uygulanması düşünülmekte midir?
10- Yapılan yarışların prestiji açısından dünya çapındaki organizasyonlara (Olimpiyatlar gibi) referans olabileceği hiç düşünülmüş müdür?
11- Türkiye'nin Formula 1 yarışlarında ki yerini alabilmesi için çalışmalarınız olacak mıdır? Açıklar mısınız?

Haber Kaynağı : internetspor.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209