Ersun Yanal: UEFA'da var olmak istiyoruz

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi 2. tur eleme karşılaşmasında İskoç St. Johnstone ile oynayacakları maç hakkında iddialı konuştu.

Ersun Yanal: UEFA'da var olmak istiyoruz
 Takım olarak maça hazır olduklarını söyleyen Yanal, Eskişehirspor'un Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini ifade etti. 

Beşiktaş'ın CAS kararı sonrası Avrupa kupalarından bir yıl men cezasını almasının ardından UEFA'ya katılma hakkı kazanan Eskişehirspor, İskoçya ekiplerinden St. Johnstone takımı ile Perşembe günü kendi sahasında karşı karşıya gelecek. Maç öncesi Atatürk Stadyumu'nda basın toplantısı  düzenleyen  Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor'un vizyonuna ve  özelliklerini  uygun iyi bir takım kurduklarını söyledi. 

37 yıl aradan sonra UEFA'da mücadele edecekleri için heyecanlı olduğunu söyleyen Yanal, " 37 yıllık ara, artık araların olmaması gereken bir dönemdiyerek başlıyoruz. Artık Eskişehirspor her yıl Avrupa kupalarında seyircisiyle birlikte koşmak isteyecek." diye konuştu. Yanal, rakiplerinin zor olduğunu ancak Eskişehirspor'un ellerinden geleni yapacağını söyledi. Rakibin İngiliz - İskoç diye bilinen köklü bir futbol kültürünü temsil ettiğini belirten Yanal, öncelikli hedeflerinin Türkiye'yi ve Eskişehir'i en iyi şekilde temsil edebilmek ve rakibine karşı kendi futbollarıyla galip gelmek olduğunu kaydetti. 

Teknik Direktör Yanal, bu sezon takımın iskelet kadrosunu bozmadan gençleştiğini ve daha mücadeleci bir oyun anlayışına  sahip olduklarını  belirtti. Transfer konusunda çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Yanal, uygun görülen futbolcularla anlaşılabileceğinin sinyallerini verdi. Takımda geçtiğimiz sezon sakatlığı yeniden nükseden kaptan Sezgin dışında eksik futbolcu olmadığını söyleyen Yanal, genç oyuncularla birlikte St. Johnstone maçına ve lige hazır olduklarını ifade etti. 

DEDE: ÇOK ZEKİ VE AKILLI OYNAMALIYIZ
Eskişehirsporlu orta saha oyuncusu Dede ise Eskişehirspor formasıyla UEFA'da mücadele etmenin kendisi için bir onur olduğunu söyledi. "Uzun aradan sonra kentin UEFA'da olması çok heyecan verici. Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edebilmek için elimizden geleni yapacağız." diyen tecrübeli oyuncu, "Çok önemli bir maça çıkacağız. Ancak bütün önlemleri aldık. Yarın çok zeki ve akıllı bir şekilde oynayıp gol yememeye çalışmalıyız. Yarınki maçta kaptanımız Sezgin için oynayacağız. Hocamız yanımızda olduğu sürece her şeyi yapabilecek güçteyiz." ifadelerini kullandı

Kaynak: CİHAN

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209