Burak varsa sorun yok

Ligde ikinci yarıya iyi başlayan Trabzonspor, Olimpiyat Stadı'nda da kazandı..

Burak varsa sorun yok
 Karadeniz Fırtınası Olimpiyat'ta esmeye devam ediyor. İBB ile ligde bu statta oynadığı 5. maçını da kazanan Trabzonspor, şampiyonluk yarışı 'bensiz olmaz' dedi! Gol makinesi Burak ile üç puana uzanan bordo mavililer, peşpeşe 3. galibiyetini elde etti.

Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni deplasmanda 2-0 mağlup etti. Fırtına'yı galibiyeti 80. ve 90. dakikalarda Burak getirdi.

Trabzonspor zorlu maç öncesi önemli eksikler vardı. Trabzonspor'un 18 kişilik kadrosunda, milli takım kampına giden Zokora, kart cezalısı Serkan ve sakatlıkları bulunan Volkan Şen, Vittek ve Tayfun ile Jebrin, kaleci Onur, Piotr Brozek ve Pawel Brozek yer almadı.  Şenol Güneş yeni transferlerden Olcan Adın'a ilk 11'de şans tanıdı. Evinde Trabzonspor ile oynadığı 4 maçı da kaybeden İBB'de kırmızı kart cezalısı Webo forma giymedi. Arif Erdem Galatasaray maçında gol atan Visca'yı yedek bıraktı, yeni transfer Tom Silva'yı 11'de sahaya sürdü.

Bu arada futbolda yürütülen şike soruşturmasında dün mahkemenin seyir yasaklarını kaldırdığı Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve asbaşkanı Nevzat Şakar protokol tribününden karşılaşmayı takip etti. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcısı Okan Buruk da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Olimpiyat Stadı'nda ilk yarıda akılda tek pozisyon Burak'ın ceza sahası önünden vurduğu direkten auta giden şuttu. Öte yandan Trabzonspor cephesi maçın başında Zayatte ile Halil'in pozisyonunda penaltı bekledi.

İkinci yarıda Şenol Güneş Alanzinho kozunu oynadı. Brezilyalı 55. dakikada oyuna girdikten bir kaç dakika sonra İBB kalesini yokladı, top direğin dibinden auta çıktı. Karadeniz Fırtınası hücumda çoğalmakta güçlük çekti. Pozisyon açısından neredeyse sıfır geçen maçın son 15 dakikalık diliminde Şenol Güneş Henrique'yi de sahaya sürdü.

80. dakikada sahneye Trabzonspor'un kahramanı Burak Yılmaz sahneye çıktı. Olcan'ın başlattığı atak Burak, Henrique'yi gördü, Brezilyalı oyuncundan tekrar pası alan Burak Yılmaz ağları gördü. Başarılı oyuncunun bu gol 18. golü oldu.

Uzatma anlarından Burak ile bir gol daha bulan Trabzonspor, maçı 2-0 kazandı.

Böylece peşpeşe 3. galibiyetini alan Trabzonspor, 30 puana yükseldi. Galibiyet hasreti 7 maça çıkan İstanbul B.B. ise 24 puanda kaldı.

İSTANBUL BŞB

Oğuzhan, Cihan(Dk. 65 Zeki), Metin Depe, Zayatte, Ekrem, Mahmut, Holmen, Efe, Metin Akan(Dk. 76 İbrahim), Doka, Tom Silva(Dk. 55 Visca)

TRABZONSPOR

Tolga, Celustka, Giray, Glowacki(Dk. 19 Mustafa Yumlu), Cech, Olcan, Aykut, Colman, Adrian(Dk. 56 Alanzinho), Halil(Dk. 74 Henrique), Burak

SARI KARTLAR: Dk. 21 Metin Depe, Dk. 38 Tom, Dk. 57 Mahmut, Dk. 64 Kamil Zayatte, Dk. 68 Zeki, Dk. 90 Burak

GOLLER: Dk. 80 ve 90 Burak



90. DK: Hakem Bülent Yıldırım maçı bitiren düdüğü çalıyor. Trabzonspor deplasmanda karşılaşmayı 2-0 kazanarak 19. haftayı 3 puanla kapatıyor ve puanını 30'a yükseltiyor.

90. DK: GOOOOOLLLLL!!!!! Trabzonspor Burak Yılmaz ile 2. golü buldu. Colman ileriye doğru uzun oynadı, Burak Yılmaz topu aldı rakibini geçerek hızla ceza sahası içine girdi kaleci ile karşı karşıya plase vuruşunu yaptı ve top köşeden ağlarla buluştu.

90. DK: Trabzonspor'da Burak Yılmaz rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

90. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ekrem sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

90. DK: 4. Hakem Hakan Ceylan maçın sonuna 4 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

90. DK: Trabzonspor gole çok yaklaştı. Henrique savunmanın arkasına atılan topla buluştu kaleci ile karşı karşıya kaldı yerden plase vuruşunu yaptı ve kaleci Oğuzhan son anda topu kornere çelerek mutlak bir golü önledi.

89. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Visca sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı. 

87. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ekrem sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

85. DK: Trabzonspor atağında Burak Yılmaz savunmanın arkasına atılan topla buluştu kaleci ile karşı karşıya kaldı ve kaleci Oğuzhan zamanında çıkarak topun sahibi oldu.

84. DK: Trabzonspor atağında Burak Yılmaz sol kanattan topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

83. DK: Trabzonspor atağında Olcan sol kanattan ceza sahası içine yerden oynadı, Colman gelişine vurdu ve top savunmaya çarparak uzaklaştı.

82. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Efe sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

81. DK: Trabzonspor'da Burak Yılmaz attığı bu golle ligdeki 18. golüne ulaştı.

79. DK: GOOOOOLLLLL!!!!! Trabzonspor Burak Yılmaz'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor. Henrique sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine girdi yerden pasını verdi Burak Yılmaz altıpas önünde gelişine vurdu ve top kaleci Oğuzhan altından ağlarla buluştu.

77. DK: Trabzonspor'da Colman sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

76. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 18 numarayla Metin Akan Giren oyuncu 94 numarayla İbrahim Yılmaz

75. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da İbrahim Yılmaz birazdan oyuna girecek.

74. DK: Trabzonspor'da Burak Yılmaz ofsayt pozisyonunda kaldı.

73. DK: Trabzonspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Halil Altıntop Giren oyuncu 12 numarayla Paulo Henrique

71. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Doka kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

70. DK: Trabzonspor atağında Burak Yılmaz sol çaprazdan kaleye şut vurmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

69. DK: Trabzonspor atağında Cech sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.

68. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Zeki rakibi Alanzinho'ya yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

67. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Visca ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama etkisiz bir vuruş olunca top auta çıktı.

66. DK: Trabzonspor'da Colman sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Celustka yükseldi kafayı vurdu ve top auta çıktı. 

65. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 20 numarayla Cihan Giren oyuncu 8 numarayla Zeki Korkmaz 

64. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Zayatte rakibi Burak Yılmaz'a yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

63. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Doka ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top auta çıktı.

62. DK: Trabzonspor'da Burak Yılmaz kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve kaleci Oğuzhan köşeden topu kornere çeldi.

61. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Edin Visca ceza sahası önünden kaleye sert vurdu ve top kaleci Tolga'da kaldı. 

60. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ekrem sol kanattan ceza sahası içine yerden ortasını yaptı ama top kaleci Tolga'da kaldı.

58. DK: Trabzonspor gole çok yaklaştı. Alanzinho ceza yayı üzerinden köşeye yerden sert vurdu ve top direğin dibinden auta çıktı.

57. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Mahmut rakibi Alanzinho'ya yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

56. DK: Trabzonspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 10 numarayla Adrian Giren oyuncu 25 numarayla Alanzinho 

55. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 33 numarayla Tom Silva Giren oyuncu 13 numarayla Edin Visca

53. DK: Trabzonspor'da Alanzinho, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise Edin Visca oyuna girmek için hazırlık yapıyorlar.

52. DK: Trabzonspor atağında Burak Yılmaz sağ kanattan ceza sahası içine girmek istedi ama savunma topu uzaklaştırdı.

51. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Tom Silva sağ kanattan çizgiye indi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.

49. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Doka ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top kaleci Tolga'da kaldı.

48. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Holmen sağ kanata doğru yerden pasını verdi ama savunma son anda araya girerek topu uzaklaştırdı. 

47. DK: Trabzonspor'da Adrian sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

46. DK: Trabzonspor hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.


İLK YARI


45. DK:Hakem Bülent Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 Beraberlikle sona eriyor. 

45. DK: 4. Hakem Hakan Ceylan ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

44. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Holmen ceza sahası içinde şut açısı aradı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı. 

42. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Mahmut sağ kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.

41. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Doka sol kanattan serbest vuruş kullandı, kaleye doğru kavisli bir orta yaptı ve kaleci Tolga son anda topu kornere çeldi.

40. DK: Trabzonspor atağında Olcan ceza sahası önünden kaleye şut denedi ama top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

39. DK: Trabzonspor atağında Adrian sol kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.

37. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Tom Silva hakemi aldatmaya yönelik hareket yapınca Sarı Kart gördü.

36. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Metin Akan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

35. DK: Trabzonspor gole çok yaklaştı. Burak Yılmaz ceza sahası önünde dönerek kaleye sert vurdu ve top üst direğe çarparak auta çıktı.

34. DK: Trabzonspor atağında Celustka sağ kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

33. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ekrem sol kanattan çizgiye indi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.

32. DK: Trabzonspor atağında Adrian sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Metin Depe topu uzaklaştırdı.

31. DK: Trabzonspor'da Adrian sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Burak Yılmaz kafayı vurdu ve top üstten auta çıktı.

30. DK: Trabzonspor atağında Adrian sağ kanattan ceza sahası içine girdi ama savunma araya girerek topu kornere gönderdi.

28. DK: Trabzonspor'da Burak Yılmaz sol kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.

27. DK: Trabzonspor'da Adrian sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu taca gönderdi.

25. DK: Trabzonspor atağında Aykut sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

24. DK: Trabzonspor atağında Halil ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve kaleci Oğuzhan topu çeldi sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

23. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Holmen'in tedavisi tamamlandı ve maç devam ediyor.

22. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Holmen bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için maça ara verildi.

21. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Metin Depe rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

20. DK: Trabzonspor atağında Giray kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı, Burak Yılmaz hareketlendi ama kaleci Oğuzhan çıkarak topun sahibi oldu.

19. DK: Trabzonspor'da Glowacki sakatlandığı için zorunlu olarak değiştirildi.

18. DK: Trabzonspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 6 numarayla Glowacki Giren oyuncu 22 numarayla Mustafa Yumlu

17. DK: Trabzonspor atağında Olcan sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

15. DK: Trabzonspor'da Mustafa Yumlu oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

13. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Efe rakibi Glowacki'den topu almak istedi ama hakem Glowacki'ye faul yaptığına karar verdi.

11. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Metin Akan sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma topu uzaklaştırdı.

9. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Metin Akan ceza sahası önünden kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.

8. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ekrem sol kanattan topla ilerledi, çizgiye indi ama savunma araya girerek topu taca gönderdi.

6. DK: Trabzonspor atağında Olcan sol kanatta topla ilerlemek istedi ama ayağı takılınca topu kaybetti. 

5. DK: Trabzonspor'da Halil Altıntop ceza sahası içinde ofsayt pozisyonunda kaldı.

4. DK: Trabzonspor atağında Olcan sol kanattan ceza sahası içine girdi, bekletmeden kaleye vurdu ama öncesinde hakem ofsayt kararı verdi.

3. DK: Trabzonspor atağında Halil Altıntop sol kanattan ceza sahası içine girdi, şut açısı aradı ama savunma araya girerek topu kazandı.

2. DK: İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Ekrem sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

1. DK: Karşılaşma İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Metin Akan'ın vuruşuyla başlıyor.

M.Ö.: İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise karşılaşmaya kalede Oğuzhan, savunmada; Cihan, Metin Depe, Zayatte, Ekrem, orta alanda; Tom Silva, Efe, Mahmut, Holmen, Doka forvette ise Metin Akan 11'i ile başlıyor.

M.Ö.: Trabzonspor kalede Tolga Zengin, savunmada; Celustka, Glowacki, Giray, Cech orta sahada; Halil, Colman, Adrian, Aykut, Olcan forvette ise Burak Yılmaz 11'i ile sahaya çıkacak.

M.Ö.: Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor 27 puanla 6., İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 24 puanla 11. sırada bulunuyor.

M.Ö.: Spor Toto Super Lig 2011 - 2012 Sezonu 19. hafta karşılaşmasında Atatürk Olimpiyat Stadında Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geliyor.



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209