Yılmaz: Suriye için ne gerekiyorsa yapılacak

Adıyaman'da AK Parti Kongresi'ne katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayinde gelinen noktayı söyledi Suriye için Türkiye'nin tavrını açıkladı.

Yılmaz: Suriye için ne gerekiyorsa yapılacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Savaş uçağı yapmak için de projeye başladık. Belirli bir süreç içerisinde inşallah, savaş uçağımızı da yaparak, kendi ordumuzun ihtiyacını kendimiz karşılayacağız'' dedi.

Yılmaz, Adıyaman Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adıyaman 4. Olağan Kongresi'nde, Türkiye'deki değişim ve dönüşüm sürecinin devam edeceğini ve bu süreçte tüm sorumların çözüleceğini belirtti.

''Değişimden ve dönüşümden yana olan tek parti AK Parti'dir'' diyen Yılmaz, Türkiye'nin işsizlik problemi olduğunu, işsizlik oranını 2023'te yüzde 5'in altına indireceklerini bildirdi.

Hazırladıkları aktif iş gücü programlarından her yıl 400 bin işsizi yararlandıracaklarını, uzmanlaşmış meslek edindirme merkezlerinde işsizlere beceri kazandıracaklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

''Her yıl 200 bin, 5 yıl içinde de 1 milyon işsizimizi meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz. İşsizliği kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçlayan, Ulusal İstihdam Stratejisi'ni kararlılıkla uygulayacağız. Katma değerli ürünlerin ihracatını arttıracağız. Amacımız, yükte hafif pahada ağır ihracat ürünlerinde Türkiye'yi merkez yapmaktır. Bu arada, yeni teşvik sistemi açıklandı, bu sisteme göre daha önce 3. bölgede yer alan Adıyaman 5. bölgede yer aldı. Adıyaman, bu sistemde de destek almaya devam edecek.''

-''Savaş uçağı yapmak için proje''-

Bakan Yılmaz, Türkiye için savunma sanayisinin de hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Savunma sanayinde Türkiye'nin çok iyi bir noktaya gittiğini ifade eden Yılmaz, şunları anlattı:

''Savunma sanayinde Türkiye çok iyi bir noktaya gidiyor. 1 milyar dolar ihracatımız var. Kendi silahımızı yapıyoruz, insansız hava aracımızı yapıyoruz, eğitim uçağımızı yapıyoruz. Savaş uçağı yapmak için de projeye başladık. Belirli bir süreç içerisinde inşallah, savaş uçağımızı da yaparak, kendi ordumuzun ihtiyacını kendimiz karşılayacağız. Çünkü biz biliyoruz ki barış zamanında dahi nazlanarak verilen, savaş zamanında sizin ihtiyacınız olan şeyleri, hayatta vermezler. Eğer bu bölgede güçlü olmak istiyorsak, bu bölgede varlığımızı devam ettirmek istiyorsak, güçlü bir ordumuzun bulunması şart.''

Yılmaz, tarım sektörünün gelişimiyle ilgili bilgiler vererek, 2023 yılında tarımsal milli geliri 150 milyar dolara çıkarmak, bu alanda da dünyanın beşincisi olmak istediklerini vurguladı.

AK Parti iktidara geldiğinde sadece 9 ilde doğalgaz olduğunu, bugün 70'in üzerindeki kentte doğalgaz bulunduğunu ifade ederek, ''İnşallah, 4 yıllık dönemde de doğal gazı olmayan il kalmayacak. Ulaştırma alanında da büyük çalışmalar var. Son 79 yılda yapılandan daha fazlasını biz 9 yıllık AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirdik. Kısacası, az zamanda çok iş yaptık'' diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlere de değinen Yılmaz, şöyle devam etti:

''Kısacası, biz diyoruz ki, bizim dönemimizde herkesin işi olacak, aşı olacak, evi olacak. İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız yıl da dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin kalkınmasını sağlayan, birlik ve beraberliğini pekiştiren adımları atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.

Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemeyenler, bunu engellemek için taşeronlarını araya koyuyorlar. Terör, Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına, refahına ve en önemlisi de kardeşliğine kastetmektedir. Biz hükümet olarak, başından beri kararlılıkta terörle mücadele yapıyoruz. Bir yandan da terörün istismar ettiği hususları da ortadan kaldırmak için güçlü, kararlı ve çok boyutlu bir çalışma gerçekleştiriyoruz.''

-Suriye'de yaşananlar-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kongre çıkışında bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye ile ilgili olarak harp akademilerindeki konuşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Bu bir savaş hazırlığı değildir. Ancak bir devletin, en kötü olasılığı düşünerek her türlü şeye hazır olması gerekir. Ama biz bu bölgede, barış olmasını istiyoruz. Suriye'den, barışın dışında hiçbir talebimiz yok. Barışı sağlamamız için her şeye hazır olmamız lazım'' diye konuştu.

-''Milletin umudu''-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da konuşmasında AK Parti'nin milletin baharı ve umudu olduğunu dile getirdi.

Girilen her seçimde AK Parti'ye desteğini arttıran milletin, bir anlamda ''hizmete evet, yoksulluğa, darbelere hayır'' demek istediğini ifade eden Aydın, ''Dik durduk, diklenmedik, tabuları yıktık, korkuları yendik, konuşulamayanları konuşulur hale getirdik. 12 Eylül yargılanıyor'' diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Murtaza Yetiş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil İbrahim Fırat da kongrede birer konuşma yaptı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209