Yeniçeri: Zorbalık Genel Kurula taşındı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti'nin TBMM Eğitim Komisyonu'nda gösterdiği yaklaşımın devam ettiğini belirterek, "AKP, zorbalığı komisyondan Genel Kurula taşıdı" dedi.

Yeniçeri: Zorbalık Genel Kurula taşındı

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Genel Kurul'da yaşanan tartışmaları anımsatarak, AKP'li milletvekillerinin kürsüdeki hatibi darbettiğini belirtti. Teklifin Genel Kurul'daki görüşmelerinde AKP'yi bir sınava tabi tutuklarını söyleyen Yeniçeri, şöyle devam etti:

"Biz, Kuran-ı Kerim'i sıradan seçmeli ders olarak gören AKP'nin tavrını doğru bulmadık. 'Kuran-ı Kerim ve diğer seçmeli dersler' şeklinde maddenin değiştirilmesi için önerge verdik. İmam hatiplerin orta kısmının açılması için açık önerge verdik. AKP'liler bizim teklifimizi reddederken, bizim önergemizdeki hususları kendi önergelerine yazıp, kabul ettiler. AKP'nin önergesini biz MHP olarak hiç tereddütsüz kabul ettik."

Yeniçeri ayrıca, üniversitelere Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit'in isimleri verilirken, teklif etmelerine rağmen Alparslan Türkeş ve Şeyh Edebali isimlerinin başka üniversitelerde kullanılmasını da eleştirdi.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209