Vural: Başbakanın çağrılması gerekiyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasını, “Birileri bu hesabı verecek” sözleriyle değerlendirdi.

Vural: Başbakanın çağrılması gerekiyor

 Vural, PKK ile kurulan masalara aslında Fidan’ı özel temsilci sıfatıyla gönderen Başbakan hakkında bu çağrının yapılması gerektiğini söyledi.

MHP’li Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasını değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nde Genelkurmay başkanlarının sorgulanıp kovuşturulduğunu belirten Vural, “Bu konuda olur, olmaz” tartışmalarını eleştirdi. “Birileri bu hesabı verecek” diyen Vural şunları söyledi:

“PKK ile bu kurulan bu masalara aslında özel temsilci sıfatıyla gönderen Başbakan hakkında düzenlenmesi gerekiyor. Hangi konularda anlaştınız? PKK ile İmralı’da yüzde 90-95 oranında anlaştığınız konular var denildi. Hazırladığınız protokoller sizin önünüzdeyse bu konuda bir kamu görevlisi, Başbakanın doğrudan görevlendirmesi ve özel temsilci sıfatıyla böyle toplantılarda bulunuyorsa sorumluluk kimindir? Kimse yüreklice açıkla.”

PKK ile müzakere yapan siyasi iradenin adeta bölücülerle birlikte Türkiye’nin siyasi yapısını değiştirmeye yönelik girişimlerde bulunduğunun ortaya çıktığını savunan Vural, “O bakımdan bunun hesabı sorulacak. Gerçekten sorulacak. PKK ile seçim öncesinde işbirliği yaparak ateşkes talepleri bu belgede yer almış. Dolayısıyla doğrudan doğruya siyasi iradenin isteği ve arzusu istikametinde olmuştur. Herkes bunun hesabını verecektir. Başbakan da olsa kim olursa olsun bu hesabı verecektir” dedi.

-AKP'Yİ İÇ TÜZÜK'TE AKLI SELİME DAVET-

MHP Grup Başkanvekili Vural, İçtüzük değişikliği ile ilgili tartışmaların sorulması üzerine de grup başkanvekilleri ile Meclis Başkanı Çiçek’in bir araya geleceğini belirterek “Önemli ölçüde mutabakat var teklifte. AKP’ye çağrımız partilere verilmiş grup önerisi getirme durumunda konuşma sürelerini kısıtlayan, grubun hakkını kısıtlayan böyle bir maddeden vazgeçsinler, dinamitlemesinler, uzlaşma ile birlikte uzlaşılan konuları birlikte geçirelim. Böyle bir konuda gerilim yapmayı dayatmayı muhalefet partileri olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Umarım AKP de aklı selimle hareket eder” dedi.

Grup önerilerindeki konuşma sürelerinin kısıtlanmasından vazgeçilmesi durumunda bir problem kalmayacağını söyleyen Vural, “Umarım AKP bu dayatmadan vazgeçer. Hiçbir grubun söz hakkı kısıtlanamaz. Beraber ve birlikte oluşturulmuş bir durumda uzlaşma olursa olur. Şu anda bu konuda uzlaşma yok. Hep birlikte Meclis’i yönetmemiz gerekir” dedi.

 

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209