Ünüvar: Hocalı katliamı bizi derinden yaralıyor

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, ''Hocalı katliamının'' yıldönümü nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Ünüvar: Hocalı katliamı bizi derinden yaralıyor

Hocalı'da 1992'de 10 bin kişinin yaşadığını, bunun 3 binin Azerbaycan Türkü olduğunu anlatan Ünüvar, kentin stratejik açıdan önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti. Katliamda, dağlarda donarak ölenlerle birlikte yaklaşık bin 300 civarında Azerbaycan Türkünün hayatını kaybettiğini belirten Ünüvar, kentte bulunan diğer Müslüman unsurların da saldırılara hedef olduğunu anlattı.

''Hocalı''nın Türkiye ile Azerbaycan'ın ortak problemi olduğunu ifade eden Ünüvar, ''Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'nın yükselen yıldızı, Azerbaycan dünyanın yükselen yıldızı. Bu nedenle, bu iki ülkenin daha güçlü olması gerekiyor. Bu iki ülke arasındaki işbirliğinin daha sıkı hale getirilmesi gerekiyor. Hocalı katliamı bizi derinden yaralıyor'' diye konuştu.

Hocalı katliamında hayatına kaybedenlerin pek çok etkinlikle anıldığına dikkati çeken Ünüvar, ''Bunlardaki amaç, Hocalı'daki yaşananları unutturmamak'' dedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da ''Hocalı katliamına'' ilişkin yaptığı gündemdışı konuşmada, 21. yüzyılda yapılan bu katliama dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi. Doğru, ''Ama Ermeni soykırımı iddiasını içeren kanun, Fransa'da kolayca geçirildi. Hocalı soykırımını görüp de hayatta olanlar var. Onlara da soralım, neler yaşamışlar. Konu Türkler olunca tüm dünya duyarsız kalıyor maalesef'' şeklinde konuştu.

Doğru, uluslararası sivil toplum örgütlerinin bu konuya ilişkin çalışma yapmasını istedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise ''Ardahan'ın kurtuluşunun yıldönümü'' konulu bir gündemdışı konuşma yaptı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209