Türkiye, Irak'taki saldırıları kınadı

Türkiye, bugün sabah saatlerinde, Irak’ın başkenti Bağdat’ın farklı semtlerinde ve Diyala, Babil, Kerkük, Selahaddin ve Musul vilayetlerine bağlı çeşitli merkezlerde bomba yüklü araçlar ve otomatik silahlarla düzenlenen saldırıları kınadı

Türkiye, Irak'taki saldırıları kınadı

Saldırılarda en az 60 kişi hayatını kaybetmişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dost ve kardeş Irak halkının huzur ve güvenliğine kasteden bu alçakça terör eylemlerini nefretle kınıyor, saldırılarda yakınlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Türkiye saldırıda yaralanan Iraklılara her zaman olduğu gibi yardımda bulunmaya hazırdır.

Irak halkının, bu kritik dönemde Irak’ı bir kardeş kavgasına sürüklemeyi amaçlayan bu menfur saldırılar karşısında itidal ve sağduyu içerisinde hareket ederek, saldırıları düzenleyenlerin habis emellerine ulaşmalarına izin vermeyeceğine inanıyoruz.

Bu son derece acı olaylar vesilesiyle, Türkiye’nin Irak’ın terörizmle mücadelesine verdiği desteği ve kardeş Irak halkıyla dayanışmasını sürdüreceğini teyit ediyoruz."

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209