Tayyar: Demirtaş, Fehman'ın postacısı

Gül’ün son Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın ilk devlet başkanı olacağını söyleyen Tayyar Genelkurmay Başkanı Özel için onbaşı diyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı topa tuttu.

Tayyar: Demirtaş, Fehman'ın postacısı

Tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül’ün son Cumhurbaşkanı, Tayip Erdoğan’ın ilk devlet başkanı olacağını söyleyen Tayyar Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için onbaşı diyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a “Fehman Hüseyin’in Meclis’teki postacısı” ifadesini kullandı.

Tayyar, son CHP Grup Toplantısı için ise “Tolga Çevik’in Komedi Dükkanı gibiydi” dedi.

AK Parti’li Tayyar’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Gül son Cumhurbaşkanı, Erdoğan ilk devlet başkanı olur!”

“Başbakan Erdoğan kurduğu partiyi bir yıl sonra tek başına iktidara getirdi ve iktidarda olduğu 9 yıl boyunca önemli reformlara imza atmış bir dünya lideridir. Cumhurbaşkanlığını en fazla hak eden kişidir. Aday olur mu olmaz mı bilemem. Eğer aday olursa iyi olur ve kazanır. Bu durumda Abdullah gül son Cumhurbaşkanı, sayın Recep Tayip Erdoğan da ilk devlet başkanı olur.”

“Demirtaş, Fehman’ın postacısı!”

“Genelkurmay Başkanı’nın Kürtçe eğitim gibi siyaset alanının tartışma konularına ilişkin değerlendirme yapması kabul edilemez. Bu yönüyle Selahattin Demirtaş’ın tepkisi haklıdır. Ancak tepkisini aşağılayıcı ve tahkir edici bir üslupla dile getirmesi doğru değildir. Onbaşı rütbesi şerefli bir rütbedir. Aşağılama unsuru olarak görülemez. Siz bu vesileyle Genelkurmay başkanına onbaşı derseniz birileri kalkar size PKK’nın silahlı kanadının sorumlusu Fehman Hüseyin’in Meclis’teki postacısı der.”

“Sigortan silahsa Kandil’e git!”

“Leyla Zana barış umudunun doğduğu ortamlarda her zaman provakatif çıkışlar yapmış birisidir. Silahı sigorta olarak gören bu açıklamasının özel bir nedeni olduğunu düşünüyorum. Kusura bakamsınlar silahı çözüm olarak görenlerin yeri meclis değildir. Böyle düşünüyorlarsa ellerine silah alıp kandile gitsinler. Değilse sorunun çözüm yeri olan parlamentoda masada olsunlar. Çünkü Kürt meselesi siyasi bir meseledir ve çözüm yeri parlamentodur.”

“CHP’nin grubu Tolga Çevik’in komedi dükkanı gibiydi!”

“CHP Genel Başkanı parti içinde köşeye sıkıştı. Parti içi muhalefeti susturmak kendini kurtarmak için hakkında açılan soruşturmayı polemik konusu yapıyor. Soruşturmanın konusu adil yargılamayı etkilemektir. Bununla ilgili benim hakkımda en az bin tane dava vardır. Şu ana kadar hiçbir milletvekilinin bu şekilde dokunulamazlığı kaldırılmadı. Kılıçdaroğlu’nun da kaldırılmaz. Ancak kendisi şov yapıyor. Dokunulmazlığı kaldırılsa ceza bile alsa en fazla 3 aydır o da ertelenir, paraya çevrilir ve 5 yıl ötelenir. Bunu şova çeviriyorlar. Son CHP grubu Tolga Çevik’in Komedi Dükkânı gibiydi!”

“Yargıyı millete teslim ettik!”

“Eskiden yargı belirli bir zihniyetin arka bahçesi idi ve onların elindeydi. Ak parti iktidarı döneminde yargı bu zihniyetin elinden alındı ve millete verildi. Çünkü yargı yetkisini millet adına kullanır. Bu normalleşmeye karşı çıktıkları için tepki gösteriyorlar.”

“Eskiden paletlerin hikmetine inanırlardı, şimdi miletin takdirine bıraktılar!”

“Şükürler olsun ki bir genelkurmay başkanı milletin takdirinden söz etmeye başladı. Daha önce paletlerin hikmetine inanırlardı şimdi milletin takdirine bırakmaya başladılar. Milletin değerini keşfettiler.”

“Başbuğ ağır cezada yargılanmalı!”

“Anayasanın 145. maddesine göre darbe suçu muhatabı kim olursa olsun ağır cezada yargılanır. İlker Başbuğ’un yüce divanda yargılanamsı gerektiği yönündeki değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. Burada beni üzen başka bir nokta hukuki mülahazanın şahıslara göre yapılmasıdır. İlker başbuğ için bağıranlar Kenan evren için neden konuşmuyorlar? İlker Başbuğ Yüce Divan’da yargılanırsa eski bir genelkurmay başkanı olarak Kenan evrenin de yüce divanda yargılanması gerekir. Maalesef burada şahsa göre değerlendirme yapılıyor.”

“Ergenekon’un gövdesi TSK içinde!”

“Ergenekon dediğiniz şey zaten askeri bir yapılanmadır. Bugün Silivri’deki dava aslında Ergenekon adını verdiğimiz derin ve merkezi yapı lobi yapılanmasıdır. Yani sivil yapılanmadır. İçinde 3-5 askerin olması kimsenin zihnini karıştırmasın. Daha gerçek manada Ergenekon ortaya çıkarılmadı. Ana gövdesi ve beyni TSK içindedir!”

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209