Tanrıverdi: Bunların darbecilerden farkı yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP milletvekillerinin ''kürsü işgali'' eylemine ilişkin olarak, ''Bu olayları tasvip etmemiz mümkün değil, bunların darbecilerle ne farkı var'' dedi.

Tanrıverdi: Bunların darbecilerden farkı yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, TBMM Genel Kurulu'nda içtüzük görüşmelerini engellemek amacıyla CHP milletvekillerinin ''kürsü işgali'' eylemine ilişkin olarak, ''Bu olayları tasvip etmemiz mümkün değil, bunların darbecilerle ne farkı var'' dedi.

Tanrıverdi, partisinin Manisa'nın Kırkağaç ilçe teşkilatının olağan kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'de kongrelerin, insanların birbirine sevgi ve saygı duyduğu, hoşgörüyle yaklaştığı önemli platformlar olduğunu, diğer partilerdeki gibi kongrelerde ''Sandalyelerin havada uçuşmadığını'' söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta yapılan Meclis İçtüzüğü değişikliği teklifi görüşmelerine değinen Tanrıverdi, görüşmeler sırasında CHP'li milletvekillerini, milletvekili şahsiyetine yakışmayan tavır ve tutum içerisine girmekle suçladı.

Tanrıverdi, ''Görüşmeler sırasında CHP'li milletvekillerinin Meclis çalışmalarını baltalamak amacıyla büyük bir ayıba daha imza attıklarını'' dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bu olayları tasvip etmemiz mümkün değil, bunların darbecilerle ne farkı var. Darbeciler millet iradesinin meclisini kilit vurarak kapattılar, çalıştırmadılar. CHP kürsüye geçmiş, milletvekilinin konuşmasını kısıtlıyor, Meclisin çalışmasını engelliyor. Bu zihniyetle darbeci zihniyet arasında fark var mıdır? Biz bu parlamentoyu çalıştıracağız, artık çalıştırmamaya kimsenin gücü yetmez. Bunlar aslında TCK'nın 311. maddesine göre de suç işlemektedir. Bunları milletimiz çok iyi değerlendirecektir, darbeci zihniyetin defterini dürecektir.''

-KCK operasyonları-

Terör konusuna da değinen Tanrıverdi, hükümetlerinin terörü önleme noktasında ciddi adımlar attığını belirtti.

Tanrıverdi, Türkiye'de şiddetle, terörle bir yere varılamayacağının artık bilinmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Hükümetimiz terörü önleme noktasında ciddi adımlar atmıştır. Ne pahasına olursa olsun, terörü önlemek adına bu adımları daha keskin, daha hızlı atmak zorundayız. KCK operasyonlarını görüyorsunuz, Manisa'da da bugün bir operasyon yapılmış ve birçok kişi polis tarafından gözaltına alınmış. 'KCK operasyonu' dediğinizde 'alternatif devlet yapısı oluşturmak' aklınıza gelmeli. Yargı, olanlara seyirci kalarak daha ağır bedeller ödememize mi fırsat versin. Artık bu devletin sahibi var, sahibi de milletimizdir. Milletin kararı ve tercihleri bizim için önemlidir. Milletimizle geldik, onlarla yöneterek bu ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacağız.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209