Sultan Fatih İstanbul’u bar-pavyon açılsın diye mi fethetti?

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, Eminönü esnafı ve ileri gelenleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Sultan Fatih İstanbul’u bar-pavyon açılsın diye mi fethetti?

Sultan Fatih İstanbul’u bar-pavyon açılsın diye mi fethetti?

 Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, Eminönü esnafı ve ileri gelenleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Genel Başkan Danışmanı Lütfi Kibiroğlu, Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli ve ilçe başkan yardımcıları katıldı.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı mahalle istişare toplantılarına devam ediyor. Her hafta Fatih’in bir mahallesinde esnaf ve ileri gelenlerle toplantı yapan Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, ülkemizde yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik olaylarla ilgili halkımızın öneri ve şikâyetlerini dinliyor. Halkımızın sıkıntılarını yerinde gözlemleyen Saadet Partisi, yerel sorunları Belediye Meclisi’nde gündeme getirirken, genel sorunlarla ilgili siyaset üreterek sorunların takipçisi oluyor.

Bu hafta Eminönü-Kadırga’da yapılan istişare toplantısına İlçe Başkanı Muzaffer Serenli’nin yanı sıra Genel Başkan Danışmanı Lütfü Kibiroğlu da katıldı. Muzaffer Serenli yaptığı açıklamada, hükümetin rakamlarla oynadığını belirterek şunları söyledi:

 Milli gelir aldatmacası.

 “ Birkaç hafta önce basına bir haber düştü. Antalya’da geçim sıkıntısı çeken iki çocuk annesi bir kadın, en son parası da kömür almaya yetmeyince eve gelir. İki çocuğunu üşümekten korumak için saç kurutma makinesini çalıştırarak onlara doğru çevirir. Sonra yan odaya geçerek intihar eder. Şimdi size soruyorum. Bu ülkede kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar diyorlar. Peki, bu kadının yaşadığı dram nedir? Milyonlarca vatandaşımız TÜİK verilerine göre açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor. Bu nasıl hesap? Artık gerçekleri görmek zorundayız.”

 Genel Başkan Danışmanı Lütfi Kibiroğlu da yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

İran’a doğalgaz ambargosu yapmamızı kim istedi?

 “ Yaşanan hadiseleri iyi yorumlamamız lazım. Hükümet hem başarılı bir ekonomi politikası güttüğünü söylüyor hem de millete kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor. İşte, en son elektrik, benzin ve doğalgaz zamları ortada. Maşlara yüzde 2-4 zam yapan hükümet, akaryakıta, elektriğe ve doğalgaza büyük oranlarda zam yapıyor.  İşte doğalgaza son zam yüzde 18 oldu. Bu zam neden oldu?

Baktığınızda burada da hükümetin kendine stratejik ortak olarak seçtiği ABD politikalarının peşinden gittiği için bu zammın yapıldığını anlarsınız. Erdoğan-Obama görüşmesinin hemen ardından başbakan İran’a gitti. Kapalı kapılar ardında neler konuşuldu bilmiyoruz. Ama bu ziyaretin ardından hükümet İran’dan doğalgaz alımını azaltacağını söyledi. Yani anlıyoruz ki Obama’nın isteğiyle İran’a ambargo koydu. Tabii maliyet artacağı için doğalgaza zam yaptılar. İşte gerçekler böyle açığa çıkıyor.”

Eminönü’nün eski Belediye Başkanı olması hasebiyle esnaf ve ileri gelenlerin sevgisine mazhar olan Kibiroğlu, yerel konularda da önemli açıklamalarda bulundu. Kibiroğlu şöyle söyledi:

 Esas çılgın proje fabrika yapmaktır.

 “ Hükümet çılgın projeler adı altında kentsel çalışmalar yapıyor. Bunların zararı faydası bir tarafa, esas çılgın proje 500-1000 kişinin çalıştığı fabrikalar açabilmektir. Ama 10 yıldır böyle çılgın projeler maalesef göremedik!

 Sultan Fatih, İstanbul’u barlar-pavyonlar açılsın diye mi fethetti?

 Bizim için belediyecilik çok ayrı mana ifade eder. Bizim derdimiz çöplerin toplanması, sokakların temizlenmesi vs. gibi işler olmadı. Biz, yaşadığımız beldenin bize kimden emanet kaldığını biliyoruz. Bizim derdimiz Fatih’in, medeniyetimizin tüm güzelliklerinin mekândan insana kadar yansıdığı ve yaşandığı bir belde olmasını sağlamak. Ancak üzülerek görüyorum ki bizden sonra işler çok kötüye girmiş. Her taraf otel- bar pavyon dolmuş Fuhuş tacirleri sokakta yanınıza gelerek kadın pazarlamaya çalışır hale gelmiş, akşamları köşe başları müşteri arayan kadınlarla dolu. Bunun vebalini kim ödeyecek?

 Sultan Fatih’in fethettiği İstanbul, Bağcılar, Güngören Başakşehir değil ki; Fethedilen yer burası Fatih. Peki, Sultan Fatih Hazretleri buraları barlar, pavyonlar mekânı olsun diye mi feth etti? Aklımızı başımıza almamız ve ecdadımıza layık işler yapacak Saadet kadrolarını hem yerel hem de merkezi yönetimlerde iş başına getirmemiz lazım.” Dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209