Şahin: Belediye şikayetleri dikkate alınıyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, belediyeler hakkında iletilen her türlü şikayet ve ihbarın dikkate alındığını söyledi.

Şahin: Belediye şikayetleri dikkate alınıyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişilik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin Geçici 25. maddesi üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini Hükümet adına yanıtladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ''Kartepe belediyesinde yapılan bir takım görüşmelere ilişkin bakanlığa dosya gönderdiğini'' belirterek, çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

İçişleri Bakanı Şahin, Kartepe Belediyesi veya bir başka ''belediyeye ilişkin her türlü ihbar ve şikayetin dikkate alındığını'' söyledi.

İnsanların birbiriyle görüşebileceğini, konuşabileceğini belirten Şahin, ''Görüşülmüş müdür orasını bilmiyorum. Varsayalım ki görüşüldü. Bunun hukuka aykırı bir yanı yoktur. Beşeri bir ilişkidir. Görüşmenin kendisine suç izafe etmek hukukun genel ilkeleriyle bağdaşmaz. Kartepe Belediyesi hakkında hukuk uyarınca gerekli işlemler yapılmaktadır'' diye konuştu.

Tekrar söz alan Akar, ''Kartepe Belediyesindeki görüşmelerin sıradan, normal, selam üzerine yapılan görüşmeler olmadığını'' savunarak, ''Belgeleri sundum. Sizin örgütlerinizin de bu işin içerisinde olduğu görülüyor'' iddiasında bulundu.

Bakan Şahin de belediye ile ilgili yeni bir belge veya bulgu varsa bunların da değerlendirileceğini belirterek, şunları söyledi:

''Biz burada herhangi bir siyasi partinin teşkilatını değerlendirmek durumunda değiliz ama suçla bağlantılı bir iddia varsa şüphesiz yargı makamları suçtaki irtibat ve illiyet bağları itibarıyla gerekli değerlendirmeyi yapar. 3 bine yakın belediyemizin önemli bir sayıdaki yöneticisi için değişik iddialarla bu hukuki süreç işliyor. İddiaların bir kısmı doğru çıkıyor, bir kısmı asılsız çıkıyor. Burada da incelenmesi, soruşturulması gerekli bir takım hususlar. Bu belediye için soruşturma süreci devam ediyor.''

Şahin, Akar'ın bir başka sorusunu yanıtlarken de Kartepe Belediyesinde inceleme yapan müfettiş hakkında soruşturma yapıldığını doğrulayarak, ''Sonucu ne olur onu bilemeyiz. Kendisini savunur, inşallah aklanır. Adana Büyükşehir Belediyesinde de soruşturma yapmıştır, doğrudur. Belki yüzlerce belediyede inceleme soruşturma yapmıştır. Bir yerde soruşturma yapmış olmak, o soruşturmaları tartışmasız yapmış olması bir başka yerde hata yapmayacağı anlamına gelmez'' diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209