SAADET PARTİSİ GAZİOSMANPAŞA ERBAKAN'I ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Erbakan Haftasını gerçekleştirdiği programla andı ve anladı. Avrupa Milli Görüş Genel Sekreteri Hasan DAMAR’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı programa Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Emin TOPSAKAL, İl Başkan Yardımcıları Yaşar KANGEL ve Şahin KÖSEOĞLU katıldılar.

SAADET PARTİSİ GAZİOSMANPAŞA ERBAKAN'I ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

 SAADET PARTİSİ GAZİOSMANPAŞA ERBAKAN'I ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

 Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Erbakan Haftasını gerçekleştirdiği programla andı ve anladı. Avrupa Milli Görüş Genel Sekreteri Hasan DAMAR’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı programa Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Emin TOPSAKAL, İl Başkan Yardımcıları Yaşar KANGEL ve Şahin KÖSEOĞLU katıldılar.

 Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Bilal AY şunları kaydetti;

    Ay; ¨Esad’a zalim diyen diller neden ABD’ye neden zalim diyemiyor?¨

 Değerli Kardeşlerim, görüyorsunuz televizyonlarda Başbakanımız çıkıyor her konuşmasında Suriye’ye dile getiriyor. Biz zalimin zulmüne kayıtsız kalmayız, zulmün olduğu yerde sessiz kalamayız diyor. Peki soruyoruz Başbakan’a ABD İncirlik üssünü kullanırken, Irak’ı vururken zalim değil miydi de ABD’ye İncirlik üssünü açtınız. Esad zalim de ABD zalim değil mi? Neden zalimin zulmüne ortak oldunuz? Neden kardeş kanı dökülürken sesiniz çıkmadı?

    Ay; ¨Erbakan’ı dinlemek yetmez Erbakan’ca yaşamak lazım¨

  Kıymetli Kardeşlerim, Erbakan Hocamız Hakk’ın rahmetine kavuşalı 2 sene oldu. Biz hergün Hocamız’ı arıyoruz ve her geçen gün yokluğunu daha çok hissediyoruz. Erbakan Hocamız bize tek miras bıraktı o da davamız, İslam davası ve Milli Görüş. Bizler Milli Görüşcüler olarak tabiî ki Erbakan Hocamız’ı anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Bu bizim vefamızın gereğidir. Fakat bizim Erbakan Hocamız’ı en iyi yaşatma şeklimiz Erbakan’ca bir duruş, Erbakan’ca bir yaşam ve Erbakanca mücadele ve Erbakan’ca şanlı bir ölümdür. Rabbim Erbakan’ca bir yaşam sürmeyi ve Erbakan’ca ölümü bizlere nasip etsin. Ve sözü asıl sahibine Hasan DAMAR beyefendiye bırakıyorum diyerek sözlerine noktayı koydu.

  İlçe Başkanı Bilal AY açılış konuşmasının ardından Avrupa Milli Görüş Genel Sekreteri Hasan DAMAR Erbakan’ı anlatan konuşmasını gerçekleştirdi. DAMAR konuşmasında şu sözleri kaydetti.

    ¨Almanlar anladı Biz anlamadık¨

  Ben 50 yıl Almanya’da kaldım. Erbakan Hocamla defalarca Almanya’da gezilerde bulundum seyahatler yaptım. Almanlar Erbakan Hocamın önünde saygıyla eğilirdi ve kendilerine çok kıymet verirlerdi. Bir gün Almanya’nın Aachen kentinde hocamla bir sanayi bölgesini gezerken bir ilim adamı yanıma geldi ve bana dedi ki ¨Sayın Damar, Erbakan gibi bir bilim adamı Almanya—Rusya savaşından önce bizim elimizde olsaydı biz Rusya’yı yerle bir ederdik ve bugün dünyanın bir numaralı ülkesi olurduk¨dedi. Erbakan Hocamız dünya çapında bir bilim adamıydı fakat biz anlayamadık. Alman anladı biz anlamadık.

     İsmet Paşa: ¨Biz bunların kökünü kazıdık bu da nerden çıktı?¨

   Erbakan Hocamız ilk Konya’dan bağımsız milletvekili oldu. Tek başına. Mecliste bir gün abdest alıyor İsmet Paşa Erbakan Hocanın abdest aldığını görünce kurduğu cümle şu ¨Yav biz bunların kökünü kazıdık bu da nerden çıktı¨ve başlıyorlar Erbakan Hocamıza iftiralara. Takunyalı Adam diyorlar köylü diyorlar, afedersiniz bir pavyon kadının fotoğraflarını basıyorlar ve Erbakan’ın karısı diyorlar. Allah hepimizi iftiralardan muhafaza buyursun. Amin. Neden? Namaz kılıyor diye! Bakın Erbakan Hocamız nelerle karşılaşmış ama yılmamış. Biz de yılmayacağız.

  Erbakan; “İran’da bir damla Müslüman kanı akarsa gök kubbeyi başınıza yıkarız”

   Sene 1979 ABD geldi Demirel’e emir verdi dedi ki ‘İncirlik üssünden uçakları kaldırıp İran’ı vuracaksınız.’ Demirel dedi ki ‘Yapmak zorundayız’ Erbakan Hocamız kürsüye çıktı ve dedi ki ‘Eğer İncirlik’ten bir uçak kalkar İran’da bir damla Müslüman kanı akarsa şu gök kubbeyi kafanıza yıkarım’ dedi. Duyuyor musun Kıymetli Kardeşim? Hocamızın öğrencisi Tayyip Bey ne yaptı? İncirlik üssünü ABD’ye açtı Irak’ta 1,5 milyon Müslümanın kanı döküldü. Şimdi soruyorum sizlere ‘Bunlar Erbakan Hocamızın öğrencisi olabilir mi’ Kesinlikle olamaz. Çünkü bunlar dersten kaçtı dersten.

   Damar; ¨Trilyon iftirasını attılar”

   Değerli Dava Kardeşlerim, Erbakan Hocamızı engelledikçe Hocamız yılmadı ve mücadeleye devam etti. Partisini kapattılar yeniden açtı, kapattılar yeniden açtı. Her defasında güçlenerek geldi. Baktılar olmuyor dediler ki Hoca olduğu sürece biz bunları engelleyemeyiz. En iyisi mi biz Hocaya iftira atalım, safdışı bırakalım dediler. Yok trilyon dediler. Geri vermedi dediler. Hocamızın önüne siyaset engeli koydular. Ya aklınız alıyor mu? Hocam bu davaya ömrünü adamış vazgeçer mi? Vazgeçmez! Hocam yılmadı mücadelesine durmadan, yılmadan devam etti.

   Erbakan; ¨Davamız için yürüyerek gidemessek sürünerek gideriz¨

 Kıymetli Kardeşlerim, Hocam vefat etmeden birkaç sene önce İran’a bir ziyarette bulundu. Gitmeden önce medya mensupları Hocamızın yanına geldi ve Hocamız’a sordu ‘Sayın Erbakan kolunuza iki kişi kolunuza girmiş zor yürüyorsunuz. İran’a nasıl gideceksiniz’ diye sordular ve Hocam cevap verdi ‘Biz davamız için gideceğimiz yere koşarak gideriz, koşamazsak yürüyerek gideriz, yürüyerek gidemesek sürünerek gideriz. Ne yapar ederiz gideriz’ diye cevap verdi.

    Programın ardından İlçe Başkanı Bilal AY başta Kadın Kolları ve Gençlik Koları olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek geceyi kapattılar. 

 

 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209