Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı İle Fatih Belediye Başkanlığı arasındaki ipler geriliyor.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı İle Fatih Belediye Başkanlığı arasındaki ipler geriliyor.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı İle Fatih Belediye Başkanlığı arasındaki ipler geriliyor.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı İle Fatih Belediye Başkanlığı arasındaki ipler geriliyor. Saadet’in dağıttığı bir el ilanıyla başlayan karşılıklı hamleler sürüyor. En son Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli ve Belediye Meclis Üyesi Av. Tevfik Dağ’ın da katıldığı bir TV programında, Fatih Belediye Başkanlığı hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Fatih Belediye Başkanlığı’nın askıya çıkardığı 1/1000’lik imar planlarında Fatih’teki pek çok binanın imar alanının daraltıldığını, kat irtifasının düşürüldüğünü, vatandaşın haberi olmadan evlerin park, tesis ve yol olarak düzenlendiğini ve pek çok tarihi eserin yeni planlara işlenmediğini iddia eden Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı tüm Fatih’te halkı uyaran ve planlara itiraz edilmesini isteyen el ilanları dağıttı.

Bu hamle üzerine binlerce Fatihli, evlerinin yıkılacağı, imar alanının daralacağı ve kat irtifasının düşürüleceğini tespit ederek Fatih belediyesine itiraz dilekçesi verdi. Vatandaşın baskısından bunalan Fatih Belediye Başkanlığı, tüm sokaklara astığı pankartlarla yeni imar planlarının kendilerinden önceki dönemdeki planla aynı olduğunu ve Fatih’te Kentsel Dönüşüm olmadığını vatandaşlara duyurdu.

Bu hamle Saadet Partilileri daha da kızdırmaya yetti. Fatih Belediye Başkanlığı’nın halka doğru söylemediğini iddia eden Saadetliler, Belediye önünde basın açıklaması yaptılar ve Belediyenin kelime oyunlarıyla halkı aldattığına dair el ilanları dağıttılar. Fatih’te olan biteni kamuoyuna daha geniş bir şekilde anlatmaya çalışan Saadetliler, son olarak bir televizyon kanalına konuk oldular.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli, Belediye Meclis Üyesi Av. Tevfik Dağ, FEBAYDER Başkanı İbrahim Güntekin ve FEBAYDER üyesi Nihat Şadoğlu’nun katıldığı programa eski Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu’da katıldı. Programda çok çarpıcı açıklamalar yapan konuklar iddialarını ispatlamak için belgeler ortaya koydular. Saadet Partililerin iddiaları özetle şöyle:

Askıdan inen imar planları kesinlikle eskisiyle aynı değildir. Fatih Belediyesi pek çok alanda planlara müdahale etmiştir. Belediye halka doğruyu söylememektedir.

Kentsel Dönüşüm ile Kentsel Yenileme Aynı değildir. Fatih’te şu an 9 bölgede kentsel yenileme sürüyor ve gün be gün bu alanlar çoğalıyor.

Kentsel yenileme çalışmalarında mülk sahipleri mağdur ediliyor. Halktan habersiz projeler yapılıyor. Mülk sahiplerinin binalarını kendilerinin yapmasına izin verilmiyor. Halk projeyi yürüten inşaat firmasının kucağına itiliyor.

Vatandaşın elinden metrekaresi 1000 ila 2500 TL’den mülkler satın alınmak isteniyor. Oysa buraların gerçek değeri metrekare başına 10.000 TL.

Sözleşmeler hukuksuz yapılıyor. Örneğin Fener-Balat projesinde ihaleden önce İnşaat firmasıyla sözleşme yapıldı. Daha sonra ihale gerçekleştirildi.

Belediye halkın açtığı iptal davasını kaybetmesine rağmen Bakanlar Kurulu’ndan Acele Kamulaştırma kararı çıkartarak halkı mağdur etmeye kararlı gözüküyor.

Belediye tarihi hafızayı ve eserleri yok ediyor. Daha önce mahalleleri birleştirerek tarihi isimleri ortadan kaldıran Belediye, şimdi de yüzlerce tarihi eseri imar planlarından silerek yeni bir tarihi kıyım yapıyor.

Fatih’te hem manevi hem de fiziki tahribat yapılıyor. Otel ve içkili mekânların sayısı gün be gün artıyor.

Saadet Partililer, yaptıkları ikazlar ve basın açıklaması sonrası köşeye sıkışan Fatih Belediyesi’nin geri adım atmak zorunda kaldığını söylüyorlar. Tescilli yüzlerce tarihi eseri planlardan yok eden Belediye, 24 eserin planlara işlenmesi için çalışma yapacağını açıkladı. Bunu yeterli bulmayan Saadetliler diğer eserlerin takipçisi olacaklarını söylüyor.




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209