RTÜK feshedilsin, ya da görevini yapsın...

Saadet Partisi Ankara İl Teşkilatı Aylık divan toplantısını Etimesgut ilçesinde yaptı. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, IMF'ye borcu kalmamakla övünen Hükümetin, Hazine Müsteşarlığı'nın sitesine girildiğinde Türkiye'nin borcunu çok farklı gösterdiğini belirterek, "Başbakan gerçekleri saklıyor, IMF'ye borcumuz kalmadı diyor.

RTÜK feshedilsin, ya da görevini yapsın...
 Ama IMF'nin Türkiye'yi buluşturduğu uluslar arası tefecilere borcunun 555 Milyar olduğunu söylemiyor. Hani borcunuz yoktu. Ülke insanları kandırılıyor. Yalan söyleniyor" diye konuştu. Türkiye'nin son 10 yıllık faiz giderinin 450 milyar  TL olduğuna vurgu yapan Çetinkaya, 2013 bütçesindeki faiz giderinin 53 milyar TL olarak öngörüldüğünü kaydederek, "Bütçe açık veriyor. 34 milyar TL. Peki bu nasıl kapatılacak. Elbette yine bu milletin sırtından. Özelleştirmelerle. Ki, satılacak pek bir şey de kalmadı. Yeni zamlar da yolda demektir. Yeni vergiler de canımızı bezdirmeye devam edecek" dedi.  Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu ise, Antalya Aksu'da 59 bin dönüm arazinin İsrail asıllı Yahudi bir Amerikan vatandaşına sağlık alanı adı altında tahsis edildiğini belirterek, "Bu memlekette bizler misafir kaldık. Yerliler baştalar ama yabancı bıraktılar bizi" diye konuştu.

SAADETLİLER, RTÜK ÖNÜNDE TELEVİZYON KIRDI...

Daha sonra Ankara Bilkent'te bulunan RTÜK binası önünde toplanan Saadet Partisi Ankara İl Teşkilatı mensupları, burada açtıkları dövizlerle, "Kumar, alkol, fuhuş, aldatma, boşanma gibi konuları sıklıklı gündeme taşıyarak, doğal bir davranışmış gibi gösterip toplumda yayılmasına sebep olan medyayı" protesto edip, üzerinde "Milli Servet Değildir" yazan televizyonları kırdılar.

"Ahlaksız Medyaya karşı uyuma"  ve benzeri sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, gayri ahlaki yayınlara karşı etkili olamayan RTÜK için "Ya feshedilsin, ya da görevini yapıp ülkeyi sapkın bir yok oluşa götüren televizyonlara engel olsun" dedi.

AKP "FUHUŞ ALBÜMÜ, PAVYON PENCERELERİNE' SESSİZ!

"Aile ve okul ahlaki, manevi ve kültürel değerleri veremeyince, iletişim çağının avantajları dezavantaja dönüştü. Eşler birbirini aldatıyor, birbirini kesiyorlar. 8 yılda fuhuş 4 misli arttı. Sebep, dini, ahlaki, tarihi, kültürel değerlerin tahriş ve tahrip edilişidir" diyen Hacıabdullahoğlu, Medyanın tahrip gücü bilindiği ve görüldüğü için 1994 yılında RTÜK'ün kurulduğunu, ancak ne yazık ki bu süre içinde medyadaki şiddet ve gayri ahlaki yayınların tüm tahrip gücüyle artarak yoluna devam ettiğini ifade etti. RTÜK'ün, 6112 sayılı kanunda belirtilen yayın ilkelerini uygulamakta acziyet içinde  olduğunu ve istediği kanun çıkmış olmasına rağmen "uygulanan para cezaları etkili değil" mazeretine sığınan RTÜK'ün acziyet içinde olduğunu belirten Saadet Ankara İl Başkanı, "Dinine, ahlakına, kültürüne, tarihine ihanet eden bir millet var olabilir mi? Bu yok oluşta yetki kullanmayanlar hangi mazerete sığınabilir.

Bu "Fuhuş albümü, Pavyon Pencereleri" aile ortamlarına taşınırken, tüm yetkililer millete, tarihe, ecdada, nesillere ve de Allah'a hesap veremezler" diyerek, Türk televizyonlarını ve RTÜK'e sert bir şekilde eleştirdi.

AKP TÖVBE EDİP, ASLINA DÖNSÜN!

Eurovisyon yarışına bu yıl katılmayan TRT ve bir televizyondaki kadın erkek 25 kişi bir taksiye bindiren televizyon programını iptal ettiren Milli Gazete'ye de ayrıca teşekkür eden Saadet Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, şahıs başı günde 13 saniye kitap okuma da dünya sonuncusu, günde ortalama 6 saatle TV izlemekle dünya birincisi olan Türk toplumunun ahlaksız tv yayınlarıyla kendisini bir kıyamete sürüklediğini vurguladı. Türkiye'de her alana el atan, ancak medyaya karşı kılını kıpırdatmayan AKP iktidarına da bu gidişten sorumlu tutan Saadet İl Başkanı, "AKP iktidarından bu milletin ümitleri vardı. Ne yazık ki 10 yılda yaşanan sosyal tahrifatın 50 yılda telafi edilemeyecek boyutlara ulaştığını görüyoruz. İlk işi tövbe edip aslına dönmektir" diyerek iktidarı uyardı.

YAYIN ÖNCESİ UYGUNLUK ANALİZİ KURULLARI OLUŞTURULSUN

Medyanın ifsad edici etkilerine karşı çözümler de öneren Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, şu önerilerde bulundu: "Eğitim rolünü fiilen icra eden medya birinci derecede yakın takibe alınsın. RTÜK'e maksadına uygun yasalar çıkarılsın. RTÜK görevine mazeret bulmaktan vazgeçerek bütün yetki ve imkânlarını sonuna kadar kullansın. Medyada özdenetim adına zorunlu tutulan Medya İzleyici Temsilcileri yerine, tıpkı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE olduğu gibi, tüm yayın kuruluşlarına sözleşme karşılığında hizmet verebilecek uzmanlardan oluşan, izleyici adına yayın izleme denetleme ve yayın öncesi uygunluk analizi yapan kurullarının oluşturulmasını teklif ediyoruz. Bu kurullarda uzman olarak sosyologların, psikologların, eğitimcilerin, tarihçilerin, din adamlarının, doktorların, hukukçuların, seçilmiş halk temsilcisi vs bulunmasını öneriyoruz" Hacıabdulahoğlu, okullarda seçmeli ders olarak okutulan medya okur-yazarlığı müfredatının da zorunlu tutulması ve sivil toplum kuruluşları kanalıyla topluma yaygınlaştırılmasını istediklerini belitti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209