Öztürk Yılmaz : Asgari Ücret 3000 olmalıdır.

​ Öztürk Yılmaz TBMM yaptığı basın toplantısında asgari ücret tespit komisyonuna çağrıda bulunarak ,belediye seçimlerine giderken izlenen yolda halkın çıkarlarının gözeltilmediğine değindi.

https://www.youtube.com/watch?v=Cam6x4wmA_I
 Öztürk Yılmaz TBMM yaptığı basın toplantısında asgari ücret  tespit komisyonuna 
çağrıda bulunarak ,belediye seçimlerine giderken izlenen yolda halkın çıkarlarının gözeltilmediğine değindi.
Bu model köleliktir.İnsanların bu kadar cüzri bir parayla
hayatlarını  devam ettirmesi imkansızdır.Bu para açlık sınırının altındadır.
Ailelerin geçinebilmesi olanaksızdır.Bunu o komisyonda yer alacak kişilerin elini vicdanına koyarak belirlemeli. asgari ücret düşük olmasına rağmen kaçak işçilikte mevcut. Gerçekleri dikkate alarak gerçekçi bir rakam uygulanmalı. devlet 2019 bütçesine harcamalarını arttırmış durumda.
Cumhurbaşkanlığı bütçesi 3 kat artmış durumda.
Devlet harcamalarında tasarruf etek zorunda.
Yurt dışında gerçekleşen bir toplantıya bir kişinin idare edebileceği toplantılara 6 veya 7 kişi gidiyor.
Asgari ücretle ilgili şunlar yapılabilir; 1-devlet asgari ücretten vergi almayı sonlandırması lazım 2-iş verenin de maliyetini sıfırlaması lazım
Bunun parası nereden gelecek diye soranlara kamu kurum
ve kuruluşların lüks masraflarının kesilmesi , harçamalarının daratılmasıdır. 

Madem biz 80 milyon kişiyiz ve kardeşiz nüfusun % 20 oluşturan bu kişilerde kardeşimiz. asgari ücretli kardeşlerimizin Suriyeliler kadar değeri yoksa çıkıp bunu söyleyin. Eğer böyle düşünmüyorsanız asgari ücret komiyonu gereğini yapmalıdır.Asgari ücret 3000 tl'nin altına düşmemelidir. Ayrıça işverenden de bu yükü kaldırdığınızda kaçak işçiliği önler istihdamı arttırmış olursunuz.İkinci konu ise şuna değinmek istiyorum,belediye seçimlerine giderken ittifaklar konuşuluyor ,isimler konuşuluyor.Şu zamana kadar ne proje konuşuldu ne hizmet konuşuldu.Bu belediyecilik birilerine makam sahibi yapmak mı? Hadi bunu iktidar yapmıyor muhalefet neden yapmıyor? Yeni bir sisteme girmiş olmamıza rağmen yani parlementer sistemin bitmesine rağmen belediyecilik değişmedi.Projelerinin olmadığı yerde kişilerin üzerinden yapılan tartışma boş bir tartışmadır.G20 zirvesi ile ilgili şunlara değinmek isterim Türküye ekonomik krizin tam dökümünü yaptığı zaman belkide  2019 da G20 den düşmüş olacaktır.Bizim G 20 de kalabilmemiz için ekonomik olarak üretimi arttırmak lazımdır.Ama ekonomik olarak üretmek yerine bütçe tüketime ayrılmış durumdadır.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209