MİT'ten görevsizlik ve yetkisizlik itirazı

MİT Müsteşarlığı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın özel yetkili savcı tarafından ifadeye çağırılması ile ilgili olarak savcılığa görevsizlik ve yetkisizlik itirazı yaptı.

MİT'ten görevsizlik ve yetkisizlik itirazı
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Hukuk Müşavirliği'nin çağırma davetine itiraz ettiğini belirtti. Seçen, aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu 5 kişi için görev ve yetki bakımından itirazda bulunulduğunu açıkladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer isimlerin savcılığa giderek ifade vermeleri bekleniyordu. Basın mensuplarının yoğun bir şekilde nöbet tuttuğu adliyede Fidan ve diğer isimler saat 15.30'a kadar ifadeye gelmedi. Fidan ve diğer isimlerin adliyeye gelişleri beklenirken, MİT Hukuk Müşavirliği'nin aralarında Hakan Fidan'ın da bulunduğu 5 ismin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasına itiraz ettiği belirtildi.

MİT'in Hukuk Müşavirliği'nde başsavcılığa iletilen dilekçede görev ve yetki bakımından itirazlarda bulunuldu. Hukuk Müşavirliği'nden, başsavcılığa verilen dilekçede söz konusu iddiaların suçu oluşturduğu takdirde, görev suçu olduğu ve bu konuda Başbakan'ın soruşturma izin vermesi gerektiği belirtildi.

Başsavcılığa sunulan dilekçede ayrıca yetki bakımından itirazda bulunuldu. Dosyanın bir suç olduğu takdirde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisi dahilinde olduğu belirtilerek, dosya hakkında yetkisizlik kararı verilip dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MİT'in yaptığı itirazı değerlendirdikten sonra, şüphelilerin ifade vermeye gelip gelmeyecekleri, soruşturmanın akıbetinin ne olacağı netlik kazanacak.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209