MHP'li Bal: Anayasayı millet kendisi dikecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''Anayasa konfeksiyon olarak dışarıdan gelmez, terzi gibi bu millet kendi anayasasını dikecek." dedi.

MHP'li Bal: Anayasayı millet kendisi dikecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Dünyanın en çok anayasa yapan milleti biziz, dünyada en çok anayasa yaparken bedel ödeyen ülke de biziz'' dedi.

Bal, Konya'nın Beyşehir ilçesinde Göl Düğün Salonu'nda düzenlenen MHP Beyşehir İlçe Teşkilatı'nın 10. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, ''Türkiye artık, geçtiğimiz referandum ile yargı alanını AKP'nin tekeline terk ettiği için yargı marifetiyle AKP, Türkiye'nin gündemini değiştirmektedir'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de her yargı olayının bir gündem olmakta olduğunu savunan Bal, şunları kaydetti:

''Ergenekon 1, 2 ve 3, Balyoz 1, 2 ve 3. Şimdi de mevzu Hrant Dink davası ile Ermeni olduğunu, Hrant olduğunu, Dink olduğunu ifade edenler, Türkiye'nin gündemine oturuyor. Bizim gözümüzde yargı peygamber postudur. Peygamber postunda oturan kişi, siyasetle uğraşmaz. Peygamber postunda olan önüne gelen insanların din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin, herkese adil ve hakkaniyetle uygun bir şekilde davranır. Yargı böyle olmalı. Yargı, eskiden olduğu gibi CHP'nin arka bahçesi, şimdi olduğu gibi AKP'nin ön bahçesi olmaktan kurtarılacak. Çünkü, yargı da koptuğu zaman iş bitmiş demektir. Bakın dünyadaki bütün büyük devletlerin çöküşü yargılarının, adaletlerinin çöküşü ile olmuştur. Dünyadaki bütün milletlerin tarih sahnesinden kayboluşu, yok oluşları adalet sistemlerinin çöküşüyle olmuştur, medeniyetlerin ortadan kalkması, tarihten silinmesi, yargının yeterince işlemeyişinden kaynaklanmıştır.''

Dış politika ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bal, sıfır sorunlu politika ile Türkiye'nin bol miktarda düşman elde ettiğini öne sürdü.

Dünya'nın yeniden tanzim edildiğini dile getiren Bal, şöyle devam etti:

''Bunun adı 'Büyük Ortadoğu Projesi'dir. Tunus'ta başladı, Mısır'da devam etti, Libya'da Kaddafi'yi linç ettirdiler, Yemen'de devam ediyor, Suriye'yi de bize bırakıyorlar. Onun için 'Suriye'de insanlık hakkı yok' diyor. Suriye'yi bize niye bırakıyorlar biliyor musunuz? Suriye'de petrol yok da ondan. Petrol olmayan yerde niye 'coni' olsun, Mehmetçiğin kanı sel olsun...Aklımızı başımıza toplayalım, bunların aklı başından uçmuş. Şunu anlamıyorlar; Suriye ile aramıza kan girdiği takdirde, yüzyıl boyunca Türkiye rahat edemez. Mezhep çatışmasını Türkiye'nin başına bela edecekler, Suriye ile kan araya girdiği zaman bununla yetinmez, Arap dünyası ile de aramıza kan girmiş olacak...Arap dünyası ile ben niye düşman olayım?.''

-Anayasa yapımı çalışmaları-

MHP'nin yeni anayasa yapımı çalışmalarıyla ilgili olarak MHP'nin ''Nasıl yapacağız, kime yapacağız, nereye yapacağız?'' sorusunu sorduğuna dikkati çeken Bal, ''Bu üç sorunun cevabı doğru yöne götürecek. 'Nasıl yapacağız?', milletin iradesiyle, milletin katkısıyla yapacağız. 'Kime yapacağız?', Türk milletine yapacağız, Türkiye Cumhuriyeti devletine yapacağız. Yani anayasa konfeksiyon olarak dışarıdan gelmez, terzi gibi bu millet kendi anayasasını dikecek, bu millet kendi anayasasını diker. Dünyanın en çok anayasa yapan milleti biziz, dünyada en çok anayasa yaparken bedel ödeyen ülke de biziz'' dedi.

Kongreye, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel, ilçe belediye başkanları, partinin ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209