“Maalesef Ermeni Hükümeti Cesur Olamadı“

Bağış, Ermenistan'a yapılan "arşiv açma" önerisini hatırlatarak,"Maalesef, Ermeni hükümeti bu teklifi kabul edecek kadar cesur olamadı" dedi

“Maalesef Ermeni Hükümeti Cesur Olamadı“
 AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, El Cezire İngilizce kanalında yayımlanan "Talk to Al Jazeera" adlı programa konuk oldu.

Program sırasında Türkiye'nin AB üyeliği ve Fransa'da kabul edilen ve 1915 olaylarının reddini suç sayan yasa ile ilgili soruları yanıtlayan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ermenistan hükümetine yazılan mektubu hatırlattı.

Bağış, "Başbakanımız, Ermeni hükümetine mektup yazarak 'Siz kendi tarihinizle yüzleşmeye hazırsanız ben de hazırım. Gelin tüm arşivlerimizi açalım, iki ülkenin ve üçüncü ülkelerin tarihçilerinden oluşan bir komisyon kuralım, bu konuyu bilimsel, tarihi, siyasi ve antropolojik yönleriyle inceleyelim. Bu bilimadamları bir rapor hazırlasınlar. Bu rapora bakalım ve kararımızı verelim' diyen ilk Türk politikacısıdır. Ama maalesef, Ermeni hükümeti bu teklifi kabul edecek kadar cesur olamadı" diye konuştu.

Türkiye'nin AB Üyeliği

Bakan Bağış, Türkiye'nin AB süreci ile ilgili soruları da cevapladı. Bağış, Türkiye'nin birliğe her iki taraf da hazır olduğunda katılacağını ifade ederek, AB'nin Avrupa kıtasında insanlık tarihinin en büyük barış projesi olduğunu, Türkiye katıldığında bunun küresel bir barış projesi halini alacağını söyledi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209