KUZU, SİLDİ AMA BİZ KAYDETTİK!

Komşularla sıfır sorun nidalarıyla çıkılan yolda sıfır komşu nihayetine mazhar olan dış politika uygulayıcılarımız anlık reflekslerle büyük bir çıkmazın içine düşmüş durumdalar.

KUZU, SİLDİ AMA BİZ KAYDETTİK!
 Komşularla “sıfır sorun” nidalarıyla çıkılan yolda “sıfır komşu” nihayetine mazhar olan dış politika uygulayıcılarımız “anlık reflekslerle” büyük bir çıkmazın içine düşmüş durumdalar. Her daim Hakk’ı haykıran bu toprakların en “köklü” en “milli” camiasına da olmadık yaftalar takmaya çalışan bu güruh zaman içinde oltaya takılıyor.

Geç kalınmış doğru tespitler

İslam coğrafyasında uygulamaya konulan; mezhep çatışmalarıyla, istikrarsızlıklarla “Büyük İsrail için küçük devletçikler” projesi iyice alevlenmiş durumda. En fazla kan son 2 yıldır hemen yanı başımızda akıyor. Hatta o kan bazen sınırı geçip maalesef bizim topraklarımızı da suluyor. Bu günler yaşanmasın diye taaa olayların en başında ümmet şuuruyla elini taşın altına koyan, zor ama doğru olanı seçen Milli Görüş camiasının sesi o günlerde bastırılmaya çalışılmıştı... Ancak geçtiğimiz günlerde  iktidarın en öndeki isimlerinden olan ve TBMM Anayasa komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun  önce yazıp sonra da sildiği Twitter mesajları geç kalınmış doğru tespitler olarak kayda geçti.

İşte Kuzu’nun sildiği o Twitter mesajı

Kuzu, Twitter hesabından aynen şu mesajı gönderdi; “Batının kışkırtmaları ile başlayan Suriye ayaklanması adete ortada kaldı. İngiltere bile muhaliflere silah verilmesini savunmaz oldu.” (Not: Metindeki Türkçe yanlışları sayın Kuzu’ya aittir.) Prof. Kuzu, kısa bir süre sonra bu defa aynı düzlemde şu mesajı gönderdi; “Batılı müttefikler, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasını da pahalı ve tehlikeli buluyor. Batıya pahalıya mal olabilecek bir savaşa yol.” Burhan Kuzu mesajlarını silse de biz o mesajları kaydettik.. Kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Kuzu ve mensubu olduğu camia keşke bu duruşu 2 yıl öncesinden sergileyip günlük en az 100 kişinin öldüğü bir Suriye tablosunu önümüze koymasalardı.

AKP’nin önde gelen isimlerinden ve TBMM Anayasa komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun Suriye itirafları çok konuşulacak. Sosyal Medya’da Suriye üzerine yorumlar yapan Kuzu hakikati ifşa ederken bir süre sonra kendi yazdığı mesajları silmesi ise “Kuzu, kimden korktu?” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Suriye Ayaklanmasını Batı Kışkırttı

Twitter hesabından Suriye ve Mısır’daki olayları yorumlayan Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun; “Suriye ayaklanması Batı’nın kışkırtmaları ile başlamıştı” ifadesi özellikle AKP seçmenini şok etti. Kuzu, hesabından aynen şu mesajı gönderdi; “Batının kışkırtmaları ile başlayan Suriye ayaklanması adete ortada kaldı. İngiltere bile muhaliflere silah verilmesini savunmaz oldu.” (Not: Metindeki Türkçe yanlışları sayın Kuzu’ya aittir.) Prof. Kuzu, kısa bir süre sonra bu defa aynı düzlemde şu mesajı gönderdi; “Batılı müttefikler, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasını da pahalı ve tehlikeli buluyor. Batıya pahalıya mal olabilecek bir savaşa yol.”

Allah Sizi Islah Etsin

Burhan Kuzu’nun bu itiraflarını ve akabinde yazdıklarını silmesini yorumlayan Milli Gazete yazarı Ekrem Şama ise şu değerlendirmeyi yaptı; “Suriye’de kışkırtmalar sonucu ayaklanma başlatanlar, Batı’nın bu kışkırtmalarına bilerek destek verenler, Başından beri gerçekleri görerek bu yangını söndürmek için olağanüstü çaba içine giren Saadet Partisi Genel Başkanı ve ekibini işin aslını bildiği halde “Esat zaliminden yana” olmakla suçlayıp Milli Görüş camiası için karalama kampanyası açanlar, Batının bu çirkin oyununu bilerek mezhep savaşı kışkırtıcılığına soyunanlar, böylece yüzbinlerce Müslüman’ın katledilmesine sebep olmuş olanlar, yüzbinlerce Müslümanı yurdundan yuvasından edenler, İslam beldelerinin harabe haline gelmesine sebep olanlar, sonra da pişkin pişkin gerçeklerin ucunu göstermeye kalkıp bilgiçlik taslayanlar Allah sizi ıslah etsin.”

Kuzu kimden korktu?

Mısır’daki darbeye ilişkin de çok önemli bir analiz yapan Kuzu, şu mesajı gönderdi; “Avrupa’da sol çevrelerde bile İslamcı halk hareketleri yerine, laik diktatörleri ve darbeleri desteklemenin Batı’nın lehine olacağı savunuluyor.” Oldukça önemli mesajlar veren TBMM Anayasa komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun Suriye itiraflarının bir süre sonra silmesi ise Kuzu, kimden korktu?” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

İŞTE O TWEETLER



kAYNAK: 
//www.milligazete.com.tr/haber/KUZU_SILDI_AMA_BIZ_KAYDETTIK/288100#.Uf7X9pJA1rt

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209