Kürkçü'den Milliyet'e İpekçi sitemi

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Abdi İpekçi suikastı ile ilgili bugün hiçbir habere yer vermeyen Milliyet gazetesine sitem etti.

Kürkçü'den Milliyet'e İpekçi sitemi

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Kürkçü, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'nin katledilişinin, Hrant Dink cinayetinin prototipi olduğunu ifade ederek, bugünkü Milliyet gazetesinde İpekçi ile ilgili hiçbir habere yer verilmemesini eleştirdi. Kürkçü, "Bu cinayetlerin arkasındaki sahip ve örgütleri gölgede bırakma geleneğinin sona ermesini diliyorum." dedi.

Cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili çok sayıda mektup aldıklarını, özellikle siyasi sebeplerle tutuklama ve operasyonların yoğunlaştığı son dört ayda şikayetlerin arttığına dikkat çeken Kürkçü, cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerinin giderilmesi, mağdurların durumlarının tespiti, işkence ve kötü muamelenin önlenmesi amacıyla araştırma önergesi hazırladığını, ancak önergenin oy çoğunluğuyla reddedileceğini kaydetti.

Toplantı sonrası soruları cevaplayan Kürkçü, Dev-Yol davasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi ile ilgili soruya, "Zamanında yerine gelmeyen adalet adalet değildir. Ancak bu, zaman ve tüm kavramları aşan bir şey. Bu olay, Türkiye'de yargılama usullerinin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209