Kılıçdaroğlu'na hayali temel attırmışlar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sarıyer'de temelini attığı Belediye Hizmet Binası ve Nikâh Salonu'yla ilgili inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'na hayali temel attırmışlar!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun temelini attığı Nikâh Salonu projesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha onaylanmadığı, Sarıyer Belediyesi’ne yer tesliminin dahi yapılmadığı ortaya çıktı.

Meğer Kılıçdaroğlu iki değil, bir temel atmış!

yer alan haberde, geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde Belediye Hizmet Binası ile Daruşafaka’da nikâh salonunun temelleri atıldı. Ancak herkesin temelinin atıldığını sandığı Nikâh Salonu projesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha onaylanmadığı, Sarıyer Belediyesi’ne yer tesliminin dahi yapılmadığı ortaya çıktı. Yani Kılıçdaroğlu’nun attığını sandığı temellerden biri ortada yok.

İBB projeyi daha onaylamadı

Söz konusu yer metro çıkışı için Sarıyer Belediyesi’nden Büyükşehir’e 30 yıllığına tahsis edildi. Eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde yapılan tahsiste bu alan üzerinde Sarıyer Belediyesi’ne hizmet alanı yapılması şartı koşuldu. Metro istasyonu üzerinde hizmet alanı yapılabilecek statik taşıyıcı sisteme sahip olarak inşaa edildi. Ancak bina yapılması söz konusu olduğunda bunun alttaki betonarme istasyon yapısına ve izolasyon sistemine taşıyıcı sistem açısından uyumla eklenebilmesinin tahkiki ve İBB'nin onayı şartı var. Bu konuda 2 Ocak 2012’de İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü tarafından Sarıyer Belediyesi’nden Nikah Salonuna ait statik uygulama projeleri ve ek önerilerin istendiği, ancak Sarıyer Belediyesi’nin henüz cevap vermediği belirtiliyor.

Sarıyer’e yer teslimi yapılmadı

Nikah salonu ile ilgili projeler tam olarak onaylanmayınca normal olarak yer teslimi de yapılamadı. Uzmanlara göre; yer teslimi yapılmadan inşaatın başlaması da yasal görünmüyor. Yolcu emniyeti, can ve mal güvenliği açısından herhangi bir inşai aktivite için arazide sınır koşullarının oluşturulması ve buna binaen de yer tesliminin önkoşul olduğunu belirtiliyor. Projenin başlaması için İBB ve Metro İstasyonunu yapan yüklenici firmanın projeyi onaylaması gerekiyor. Aksi takdirde inşaatın başlaması için temelin atılması söz konusu olamaz.

Proje daha onaylanmadan Şükrü Genç tarih verdi

Tüm tanıtımlarda, basın bültenlerinde ve billboardlarda “Sarıyer’e iki yeşil proje” adı altında tanıtımlar yapıldı. Hatta Sarıyer Belediyesi’nin kurumsal web sitesinde yer alan bilgilere göre nikâh salonunun Nisan 2012’de tamamlanması gerekiyor. Yeni Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde ilk nikâhın ise 23 Nisan 2012’de kıyılması planlandı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in verdiği sözlere göre 4 ay içerisinde bu binanın hizmete açılması gerekiyor. Genç’in projesinin daha onaylanıp onaylanmayacağı belli olmayan bina için verdiği söz kendisini zora sokacak gibi görünüyor.

Şükrü Genç’i kimler yanılttı?

Aldığımız bilgilere göre Sarıyer Belediyesi tören öncesi bu alanı da inşaat sahası olarak çevirmek ve oraya billboardlar koymak istedi. Ancak proje daha onaylanmadığı için Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer’in bu talebini geri çevirdi. Öte yandan belediyedeki önemli bir kaynaktan aldığımız bilgilere göre: ilgili başkan yardımcıları ve teknik müdürlerin Belediye Başkanı Şükrü Genç’i bu konuda yanılttığını belirtildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209